«Απεμπλοκή της χώρας, τώρα, από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ»

Αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2021 17:40

Οι πρόσφατες πληροφορίες από σχετικά δημοσιεύματα περί εγκατάστασης μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones) που θα επιχειρούν σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου στο Στεφανοβίκειο, ύστερα και από την προ ολίγων ημερών τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπάιντεν, και οι αναφορές του Προέδρου Μπάιντεν στον ρόλο της Ελλάδος, ως «κρισίμου συμμάχου» του ΝΑΤΟ, για τη σταθερή ανάπτυξη της Ατλαντικής Συμμαχίας στα δυτικά Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, όχι μόνο πρέπει να προβληματίσει και να ανησυχήσει τους κατοίκους της Μαγνησίας, αλλά στην κυριολεξία να σημάνει συναγερμό ενάντια στα σχέδια αυτά, αναφέρει ανακοίνωση της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ.

Επισημαίνοντας παράλληλα, ότι: «Το Στεφανοβίκειο, ο Βόλος και η Αγχίαλος, μεταξύ άλλων περιοχών της χώρας, μετατρέπονται σε απέραντη αμερικανική στρατιωτική βάση. Βαθαίνει ακόμη περισσότερο και η εμπλοκή της Μαγνησίας στους επιθετικούς αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέποντας ταυτόχρονα την περιοχή μας σε μαγνήτη επιθέσεων στην περίπτωση εκδήλωσης των ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και ΡΩΣΙΑΣ – ΚΙΝΑΣ με πολεμικές ενέργειες.
Τα «σημαντικά» στρατιωτικά και οικονομικά «ανταλλάγματα» δεν αφορούν τον ελληνικό λαό. Οι μόνοι κερδισμένοι από τις εξελίξεις και την εμβάθυνση της αμυντικής συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που έχει την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ,είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η αστική τάξη της χώρας, που προσβλέπει σε μεγαλύτερο μερίδιο από τη «μοιρασιά» και τα σχέδια συνεκμετάλλευσης των θαλασσίων ζωνών του Αιγαίου και της Κύπρου.
Η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Μαγνησίας να απαιτήσουν την απεμπλοκή της χώρας από τους επιθετικούς - δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων, τον αποκλεισμό κάθε διευκόλυνσης και την ακύρωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, το σταμάτημα της συμμετοχής ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, τον σεβασμού των συνόρων και των Συνθηκών που τα έχουν καθιερώσει, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1