ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ:

Στηρίζει τη συλλογή κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων

Προστατεύουμε τη δημόσια υγεία, δηλώνει η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη-Γκουνιαρούδη

Δημοσίευση: 05 Απρ 2021 16:01

Εντός του Μαΐου προβλέπεται να εφαρμοστεί για μία ακόμα φορά το πρόγραμμα «Συλλογή κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων» στον Δήμο Κιλελέρ, το οποίο εκπονεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος, σε συνεργασία με τον ΕΣΥΦ, τον ΦΟΣΔΑ

Λάρισας, το ΓΕΩΤΕΕ (παράρτημα Κεντρικής Ελλάδας), τον Σύλλογο Γεωπόνων Λάρισας και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας.
Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη δηλώνει: «Στον Δήμο Κιλελέρ γίνεται μια συνεχής προσπάθεια για την επίλυση του προβλήματος που διογκώνεται λόγω της παραγωγής αποβλήτων από τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούν οι αγρότες κατά τη διαχείριση των συσκευασιών τους. Πρακτικά, το πρόβλημα είναι έντονο στους Δήμους με μεγάλες αγροτικές εκτάσεις, όπως και ο δικός μας. Συγκεκριμένα, οι συσκευασίες φυτοφαρμάκων απορρίπτονται συνήθως μετά το άδειασμά τους στα σημεία υδροληψίας, όπου χρησιμοποιήθηκαν, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Βασικός στόχος για την αποτελεσματική λειτουργία ενός συστήματος διαχείρισης των κενών συσκευασιών είναι η διαλογή και συλλογή τους από τον ίδιο τον χρήστη έτσι ώστε να μην καθίστανται επικίνδυνα απόβλητα.
Για τον λόγο αυτόν ο Δήμος Κιλελέρ προχωρά, για ακόμα μια φορά τα τελευταία έτη, στη διανομή ειδικών πλαστικών σάκων για τη συλλογή των συσκευασιών φυτοφαρμάκων».
Καλούμε τους προέδρους των κοινοτήτων, όσοι δεν έχουν παραλάβει ακόμη τις ειδικές σακούλες συλλογής, να τις παραλάβουν από την αρμόδια Αντιδημαρχία και να τις διανείμουν σε όλους τους επαγγελματίες αγρότες. Επίσης και οι αγρότες θα μπορούν να τις παραλάβουν και να αρχίσουν τη συλλογή των κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων τώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το ράντισμα των καλλιεργειών τους.
Να σημειωθεί ότι θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες για την ορθή διαδικασία καθαρισμού των κενών πλαστικών συσκευασιών φυτοφαρμάκων. Παρακαλούμε θερμά για την ευαισθητοποίησή τους και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα προκειμένου να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιουργούνται στο περιβάλλον από την ανεξέλεγκτη ρίψη ή καύση κενών συσκευασιών φυτοφαρμάκων».
Για πληροφορίες οι αγρότες μπορούν να επικοινωνούν με τους γεωπόνους του Δήμου Κιλελέρ στο τηλέφωνο 2410-921.214 και με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας στο τηλέφωνο 2413-507.243.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1