Εκτακτη ενίσχυση για καλλιέργειες

Ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων από το ΥΠΑΑΤ

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 16:15

ΤΡΙΚΑΛΑ (Της ανταποκρίτριάς μας)
Επιστολή απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη χορήγηση έκτακτων ενισχύσεων που αφορούν τις καλλιέργειες καπνού, ροδακίνων και αχλαδιών.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σας γνωρίζουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υπάρχουν εκατόν είκοσι (120) καπνοπαραγωγοί οργανωμένοι σε δύο (2) αναγνωρισμένες ομάδες που καλλιεργούν περί τα 6.000 στρέμματα καπνού ποικιλίας «Βιρτζίνια». Το έτος 2018 οι εν λόγω παραγωγοί υπέστησαν σοβαρή υποβάθμιση της ποιότητας και μείωση της παραγωγής (κατά το ήμισυ περίπου) λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών (υψηλές θερμοκρασίες) που επικράτησαν κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και λόγω μυκητολογικών προσβολών και ιώσεων.
Επειδή σύμφωνα με την αριθμ. 4739/20-12-2019 (ΦΕΚ Β) ΚΥΑ, στην Π.Ε. Τρικάλων κρίθηκαν δικαιούχοι 18 καπνοπαραγωγοί ποικιλιών «Μπασμάς» και «Κατερίνης» και ενισχύθηκαν στο πλαίσιο του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για αποκατάσταση της αδικίας, σας παρακαλούμε με συμπληρωματική σας απόφαση να συμπεριλάβετε και τους ανωτέρω καπνοκαλλιεργητές της ποικιλίας «Βιρτζίνια» στις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis).
Κ. υπουργέ, Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στην Π.Ε. Τρικάλων κατά τον μήνα Αύγουστο 2020 είχαμε ακραία καιρικά φαινόμενα με συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με απότομη πτώση θερμοκρασίας, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες ροδάκινων και αχλαδιών. Οι εν λόγω ζημιές σε συνδυασμό με τον παγετό που παρατηρήθηκε τον μήνα Μάρτιο 2020, οδήγησαν τους παραγωγούς σε δυσμενή οικονομική κατάσταση.
Δυστυχώς ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημιές σε καλλιέργειες εξαιτίας βροχοπτώσεων και οι αγρότες αντιμετωπίζουν για ακόμα μία φορά τις σοβαρές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων με μείωση του εισοδήματός τους.
Κ. Υπουργέ, για όλους τους ανωτέρω λόγους ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για την αποζημίωση όλων των πληγέντων αγροτών με τη διαδικασία ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis)», καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
epimelitirio pyrkagies
Μείνε μαζί μας
VOLTERRA

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1