Γ. ΚΩΤΣΟΣ

Αξιοποίηση της μελέτης του Φράγματος Μουζακίου

Δημοσίευση: 28 Απρ 2021 16:30

ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Ο Βουλευτής του Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κωτσός ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την ύπαρξη προμελέτης του Φράγματος Μουζακίου, η οποία βρίσκεται στα γραφεία της πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου.


Να σημειώσουμε πως η υπάρχουσα προμελέτη έχει επεξεργαστεί τρία σενάρια και το πλέον πρόσφορο είναι αυτό που προβλέπει κατασκευή φράγματος μήκους στέψης 450 μ. και ύψους 60 μ. Η κατακλυζόμενη επιφάνεια θα είναι 3.760 στρέμματα και θα απαιτηθεί θεμελίωση 65 περίπου μέτρων.
Ο κ. Κωτσός πρότεινε να γίνει σε πρώτη φάση από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η συλλογή όλων των διαθέσιμων στοιχείων για το φράγμα Μουζακίου που υπάρχουν είτε στη ΔΕΗ είτε στην πρώην ΕΥΔΕ Αχελώου και στη συνέχεια να εκπονηθεί άμεσα μελέτη σκοπιμότητας.
Ο Βουλευτής Καρδίτσας υπενθύμισε στον Γ.Γ. τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υλοποίηση του έργου του Φράγματος Μουζακίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην περιοχή όταν συνέβησαν οι καταστροφές του ΙΑΝΟΥ.
Εκτός του Φράγματος Μουζακίου ο κ. Κωτσός έθεσε στον κ. Καραγιάννη επιπλέον θέματα όπως την ολοκλήρωση του βορείου τμήματος του Ε65, την έναρξη εργασιών που αφορούν την ηλεκτροκίνηση σιδηροδρόμου Φαρσάλων - Καλαμπάκας, την εκκίνηση των έργων συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου και την επιτάχυνση των εργασιών αποκατάστασης λόγω του κυκλώνα ΙΑΝΟΥ.
Ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον κ. Κωτσό πως είναι θετικός στην κατασκευή του Φράγματος Μουζακίου και πως θα αξιοποιήσει την προμελέτη.
Σχετικά με το βόρειο τμήμα του Ε65 ο κ. Καραγιάννης ενημέρωσε τον Βουλευτή πως μέσα Ιουλίου θα ξεκινήσει το έργο καθώς στο ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβάνονται εκατομμύρια ευρώ για φέτος για το συγκεκριμένο έργο.
Αρχές Ιουνίου θα δημοπρατηθεί το έργο της ηλεκτροκίνησης τουσιδηροδρόμου Φαρσάλων – Καλαμπάκας, αξίας 50 εκατομμύρια ευρώ. Όσον αφορά τα έργα συντήρησης των σηράγγων εκτροπής του Αχελώου προϋπολογισμού 1,8 εκατομμύρια ευρώ θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα.
Τέλος, σχετικά με τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον ΙΑΝΟ ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ θα κατατεθούν στο ελεγκτικό συνέδριο οι όροι της σύμβασης στα μέσα της Μεγάλης εβδομάδας με στόχο να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass