Τα αιτήματα των αγροτών Τυρνάβου στη Βουλή

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 29 Απρ 2021 16:40

Τα αιτήματα-διεκδικήσεις αγροτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου, αναφέρεται ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυρ. Βελόπουλος σε ερώτησή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στην οποία

αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Γίναμε αποδέκτες της ανακοίνωσης και των διεκδικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου-Λυγαριάς, με την οποία μας ζητούν να μεσολαβήσουμε, ώστε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματά τους. Η ανακοίνωση των ως άνω αναφέρει τα εξής: «...καταστροφή χωρίς προηγούμενο υπέστησαν όλες οι αγροτικές καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τύρναβου από τον πέμπτο κατά σειρά παγετό που τις έπληξε τις βραδινές ώρες. Η μεγάλη χρονική διάρκεια του παγετού σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες που έφταναν πολύ κάτω από τους «0» βαθμούς Κελσίου έφεραν την ολοκληρωτική καταστροφή και σε απόγνωση τους αγρότες της περιοχής μας. Τα αποτελέσματα του παγετού φαίνονται ήδη από τις πρώτες ώρες, καταστράφηκαν ολοσχερώς οι αμπελοκαλλιέργειες και δενδροκαλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής, αχλάδια, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, αμπέλια οινοποιήσιμα και επιτραπέζια, αλλά και τα κηπευτικά. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση και ενημερώσαμε τηλεφωνικά τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας, όπου του αναφέραμε τις καταστροφικές θερμοκρασίες που μας έπληξαν, ενώ πραγματοποιήσαμε αναγγελία ζημίας.
Διεκδικούμε:
α) Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις ζημιάς, αφού όλοι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής μένουν χωρίς εισόδημα, έχοντας πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος από τα καλλιεργητικά έξοδα, β) συμψηφισμό των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση, γ) να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί, δ) να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειές τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις και δίκαιες αποζημιώσεις για τις ζημιές, ε) να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για τη μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού, στ) ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας σε αγωνιστική επαγρύπνηση, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να ικανοποιήσετε, άμεσα, τα ως άνω δίκαια αιτήματα των Αγροτικών Συλλόγων Τύρναβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου - Λυγαριάς;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass