Στα ΕΠΑΛ Τρικάλων ο Γ. Βούτσινος

Συναντήσεις με τον δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Ξυνοπούλου

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 19:06

Ο γενικός γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Γεώργιος Βούτσινος και ο διευθυντής Επαγγελματικής Κατάρτισης, κ. Δημήτριος Σουλιώτης, συνοδευόμενοι από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας στο πλαίσιο της περιοδείας τους στη Θεσσαλία επισκέφτηκαν τα Τρίκαλα, για να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για την κατάσταση της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στον Νομό Τρικάλων.


Πρώτος σταθμός της επίσκεψής τους ήταν το κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το 1ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, το Εσπερινό ΕΠΑ.Λ., το Εργαστηριακό Κέντρο και το Δημόσιο ΙΕΚ.
Εκεί τους υποδέχτηκαν η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κα Ελένη Μαρίνα Ξυνοπούλου, με τον πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και δήμαρχο Τρικκαίων, κ. Δημήτριο Παπαστεργίου, τον κ. Νικόλαο Ντόγκα, διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ., την κα Πέττα Θωμαΐδα, διευθύντρια του Εσπερινού ΕΠΑ.Λ., τον κ. Χρήστο Ευσταθίου, διευθυντή του Εργαστηριακού Κέντρου Τρικάλων, τον διευθυντή του Δ.ΙΕΚ κ. Προκόπη Γκιμούσια, τον κ. Παπακωνσταντίνου Νικόλαο, προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων και τον κ. Μπουρσιάνη Ευάγγελο, υπεύθυνο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε η διευθύντρια Δ.Ε. Τρικάλων, κα Ελένη Ξυνοπούλου, ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα κ. Βούτσινο για όλα τα θέματα που αφορούν την Τεχνική Εκπαίδευση στον Νομό Τρικάλων.
Στη συνέχεια ο κ. Βούτσινος παρουσίασε τον νέο νόμο που ψηφίστηκε σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά Βίου Μάθηση και τα επόμενα βήματα που αφορούν στην υλοποίησή του, ο οποίος θα επιφέρει σημαντικές αλλαγές στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.
Ειδικότερα ο κ. Βούτσινος αναφέρθηκε στις διατάξεις του νόμου που αφορούν στη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας και τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος θεσμός των Σ.Σ.Π.Α.Ε. (Συμβούλιων Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας), που έχει συσταθεί σε κάθε Περιφέρεια, για να ανιχνεύσει τις τοπικές ανάγκες σε θέματα επαγγελματικής κατάρτισης και να προτείνει τους τομείς και ειδικότητες που θα λειτουργήσουν σε κάθε περιφέρεια.
Επίσης έκανε μνεία σε σημαντικά κονδύλια από Ευρωπαϊκά Προγράμματα για επεκτάσεις και ανακαινίσεις υποδομών, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, προμήθεια σύγχρονου εργαστηριακού εξοπλισμού σχολείων και εργαστηριακών κέντρων και άλλων παρεμβάσεων που θα που στοχεύουν στην αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Ο κ. Βούτσινος άκουσε με προσοχή τις προτάσεις των Διευθυντών των σχολικών μονάδων και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικές με τα επόμενα βήματα υλοποίησης του νέου νόμου.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων, όπου ο διευθυντής, κ. Παυσανίας Νταράλας, τον ξενάγησε στους χώρους του σχολείου και τον ενημέρωσε για τους τομείς και τις ειδικότητες που λειτουργούν εκεί.
Τέλος, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Τρικάλων και είχε σύσκεψη με τον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου και τη διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ξυνοπούλου για ζητήματα που αφορούν τις κτιριακές σχολικές μονάδες του Δήμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1