ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ

«Κάηκαν» 100.000 στρέμματα σιτηρών

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2021 16:09

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας)
Τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες σιτηρών σε όλη την έκταση του Δήμου Σοφάδων, από τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου επιβεβαίωσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που επισκέφτηκε την Παρασκευή την περιοχή.


Το μέγεθος των ζημιών φάνηκε ακόμα περισσότερο με την άνοδο της θερμοκρασίας, ενώ υπολογίζεται ότι εκτεταμένη καταστροφή υπάρχει σε περισσότερα από 100.000 στρέμματα σιταριού, μιας και φέτος καλλιεργήθηκαν περισσότερες εκτάσεις.
Στις πληγείσες περιοχές βρέθηκαν ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλης Λιόντος κι ο επόπτης του ΕΛΓΑ στον Ν. Καρδίτσας κ. Στέφανος Παπαναστασίου, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Εκίζογλου και παραγωγούς.
Από την αυτοψία παρατηρήθηκαν σημαντικές ζημιές και την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμος Σοφάδων θα προβεί σε αναγγελία ζημιάς ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία των δηλώσεων από τους πληγέντες παραγωγούς.
Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Σοφάδων, όπου ο δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος ζήτησε άμεσα αποτύπωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στο φυτικό κεφάλαιο και αποζημιώσεις χωρίς χρονοτριβές προκειμένου να στηριχθεί η τοπική παραγωγή και οικονομία σε ένα κομβικό στάδιο της αγροτικής παραγωγής.
Ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Εκίζογλου ζήτησε την άμεση εκτίμηση ζημιών, ούτως ώστε όλοι οι πληγέντες παραγωγοί να πάρουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και δίκαια τις αποζημιώσεις που τους αναλογούν.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Δυστυχώς για μία ακόμα φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα σημαντικό χτύπημα στους παραγωγούς σε μία δύσκολη καλλιεργητική χρονιά που ξεκίνησε με τις πλημμύρες του «Ιανού». Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ προκειμένου η διαδικασία καταγραφής των ζημιών και αποζημίωσής τους να γίνει το συντομότερο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1