Κατέβασαν τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2021 20:15

Μία ξεχωριστή νότα, σίγουρα αγωνιστική και δυναμική έδωσαν τα δεκάδες τρακτέρ και οι εκατοντάδες αγρότες που συγκεντρώθηκαν χθες βράδυ στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ζημιές που σημειώθηκαν στην αγροτική παραγωγή από τους διαδοχικούς παγετούς της Ανοιξης και για την

κυβερνητική απροθυμία να υπάρξουν δεσμεύσεις για δίκαιες και γρήγορες αποζημιώσεις.
Περίπου 20 τρακτέρ, τα οποία ήρθαν από την επαρχία Τυρνάβου και πολλά αγροτικά αυτοκίνητα από τους Δήμους Κιλελέρ, Αγιάς, Ελασσόνας και Φαρσάλων κατέλαβαν την πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας.
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τα μέλη της διοίκησης της Ομοσπονδίας, κ.κ. Τσικριτζή (Τύρναβο), Καραμούλα (Ελασσόνα), Ζαχαράκη (Αγιά), καθώς και από τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου από το σεισμόπληκτο Δαμάσι, Γιάννη Γκανά.
Στις τοποθετήσεις τους οι αγρότες ανέφεραν ότι «πέρασαν σχεδόν πάνω από δύο μήνες από τη στιγμή που ο παγετός κατέστρεψε όλες τις αγροτικές παραγωγές μας και η Κυβέρνηση και η διοίκηση του ΕΛΓΑ έμειναν μόνο στα λόγια και σε φιέστες συμπόνιας. Ούτε οικονομική ενίσχυση δόθηκε στον Οργανισμό, αφού τα ταμειακά του διαθέσιμα μένουν μέχρι και σήμερα ίδια, ούτε ουσιαστική ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό».
ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ρίζος Μαρούδας, ο οποίος αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της διαμαρτυρίας.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι διεκδικούν:
* Την άμεση καταβολή προκαταβολής για τις ζημιές. Να γίνει συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις.
* Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους, χωρίς εξαιρέσεις και σε όλα τα στάδια της παραγωγής, παίρνοντας υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
* Αναστολή με νομοθετική ρύθμιση των άρθρων 7 και 9 του κανονισμού του ΕΛΓΑ.
* Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον ΕΛΓΑ.
* ΕΛΓΑ - δημόσιος φορέας, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, και όχι να στηρίζεται μόνο στις ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών.
* Καμία σκέψη για είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή. Καμία σκέψη για αύξηση των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ.
* Να χρηματοδοτηθούν στο σύνολό τους έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, επίγεια και εναέρια αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία, για τον παγετό, αντιπλημμυρικά έργα, κ.λπ.
* Να παγώσουν τα χρέη των πληττόμενων αγροτών προς τράπεζες, Εφορία, ΔΕΚΟ, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ, κ.ά.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass