Αποζημιώσεις «de minimis» ζητάει ο Κυρ. Βελόπουλος

ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΙΤΗΡΩΝ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2021 17:36

Την αποζημίωση παραγωγών σιτηρών της Ελασσόνας που επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», θέτει με ερώτησή του προς τον υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Λάρισας και πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελοπουλος.


Η ερώτηση έχει ως εξής:
«Οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας ζητούν να αποζημιωθούν με ενισχύσεις κατηγορίας "de minimis", λόγω ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειές τους από τον παγετό του περασμένου Φεβρουαρίου και του περασμένου Απριλίου. Όπως αναφέρουν, η καλλιέργεια των σιτηρών στον Δήμο Ελασσόνας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα, τόσο από τους ως άνω παγετούς όσο και από τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, που παρατηρήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δηλώνουν, δε, πως βρίσκονται σε απόγνωση, δεδομένου ότι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται για μία ακόμα χρονιά. Για τον λόγο αυτόν, κρίνουν επιτακτική την ανάγκη αποζημίωσής τους με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis».
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να αναλάβετε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να αποζημιωθούν οι παραγωγοί σιτηρών του Δήμου Ελασσόνας με ενισχύσεις κατηγορίας «de minimis», είτε μέσω του «ΕΛΓΑ», είτε μέσω άλλου αρμόδιου φορέα;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass