Αποζημιώσεις για τις πληγές της «ψυχρής λίμνης»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2021 15:59

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση σε χωριά των Φαρσάλων και του Παλαμά από το χθεσινό μπουρίνι καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και θα αποζημιωθούν όπως προβλέπεται. Ήδη βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές κλιμάκια του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας για επισημάνσεις και θα

ακολουθήσουν αναγγελίες της ζημιάς και εκτιμητική διαδικασία. Τις παραπάνω διαβεβαιώσεις έδωσε στον βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας κατά τη συνεργασία που είχαν με αφορμή τις ζημιές από την επέλαση της «Ψυχρής Λίμνης» σε καλλιέργειες στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά από ενημέρωση που είχε από τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων κ. Δημήτρη Γούσια, τον αντιπρόεδρο της ΠΕΝΑ κ. Νίκο Παυλονάσιο και παραγωγούς, που είδαν σε λίγα λεπτά να καταστρέφονται οι καλλιέργειές τους και οι κόποι μιας χρονιάς, ενημέρωσε τηλεφωνικά -μετά από επικοινωνία που είχε και με τον διευθυντή του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο- τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος συνόδευε τον πρωθυπουργό σε περιοδεία σε Μεσσηνία και Αρκαδία.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος τόνισε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ ότι οι παραγωγοί σε Άγιο Γεώργιο, Κατωχώρι, Σταυρό, αλλά και Σιτόχωρο, Ρευματιά, Βαμβακού και Ζωοδόχο Πηγή βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές, καθώς αντίστοιχες ζημιές τέτοια εποχή είχαν υποστεί και το καλοκαίρι του 2019 και ζήτησε να τρέξουν με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, σε μια περιοχή με υψηλές αποδόσεις. Ζημιές υπήρξαν και σε κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με καταστροφές σε στέγαστρα και ζωοτροφές, οι οποίες θα αποζημιωθούν μέσω ΠΣΕΑ.
Ο κ. Δούκας σημείωσε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε ζημιές που καλείται να αντιμετωπίσει ο Οργανισμός, καθώς εκτός από ζημιές από τους παγετούς της άνοιξης έχουμε ζημιές από χαλαζοπτώσεις και καύσωνα. Ιδιαίτερα για το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας επισήμανε ότι αντιμετωπίζει ιδιαίτερη επιβάρυνση, καθώς έχει να αντιμετωπίσει τις ενστάσεις του “Ιανού”, τους παγετούς της άνοιξης, δύο χαλαζοπτώσεις και ζημιές από καύσωνα. Ωστόσο, όπως τόνισε, ο Οργανισμός ενισχύθηκε πρόσφατα με 300 συμβασιούχους γεωτεχνικούς, στηρίχθηκε από την πολιτεία που για πρώτη φορά κατέβαλε την προβλεπόμενη από τον νόμο κρατική συμμετοχή στον προϋπολογισμό του ΕΛΓΑ, ενώ αναμένεται να δοθούν 150 εκατομμύρια ευρώ για τις προκαταβολές του παγετού.
Ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ υπογράμμισε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν μέχρι το τελευταίο ευρώ!
ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΣΕΑ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε πληροφόρηση και για την πληρωμή των υπολοίπων από τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις, τα γνωστά ως ΠΣΕΑ, για το ετήσιο πρόγραμμα του 2017. Όπως ενημέρωσε ο κ. Δούκας, εντός της εβδομάδος, και συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη 21/07, το υποκατάστημα ΕΛΓΑ Λάρισας θα καταβάλει σε δικαιούχους στη Θεσσαλία περί τις 400 χιλιάδες ευρώ, εκ των οποίων 166 χιλιάδες ευρώ σε παραγωγούς του νομού Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass