Πανηγυρίζει ο ναός της Αγίας Παρασκευής

Στη συνοικία Ιπποκράτη και σε κοινότητες του ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 9:05

Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, πανηγυρίζει ο υπόγειος Ιερός Ναός της Αγίας του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης.


Χθες τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Αγίας Άννης – (Κυριακή Ε’ Ματθαίου) και το απόγευμα εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Σήμερα, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Υψώματος της Αγίας. Το απόγευμα και ώρα 7.00 μ.μ. θα ψαλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός, η Ιερά Παράκληση της Αγίας Παρασκευής και εν συνεχεία θα γίνει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας πέριξ του Ιερού Ναού. Το βράδυ της ίδιας ημέρας από τις 9:30 μ.μ. και μετά θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, Ιατρού και Θαυματουργού.
Κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση, τεμάχιο του ιερού και χαριτόβρυτου λειψάνου της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου και του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού. Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19 στον κυρίως ναό του Αγίου Χαραλάμπους προς αποφυγή του συνωστισμού. Ο υπόγειος ιερός ναός της Αγίας Παρασκευής θα είναι όλη ημέρα ανοικτός μόνο για προσκύνηση.
ΣΤΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙ
Εξάλλου πανηγυρίζει το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Καλοχώρι. Το πρόγραμμα εορτασμού της Αγίας Παρασκευής έχει ως εξής: Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου στις 7:00 Όρθρος και Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας.
ΣΤΟΥΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΥΣ
Επίσης πανηγυρίζει σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου στους Νερόμυλους Αγιάς το εκκλησάκι της Οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται δίπλα στον αιωνόβιο πλάτανο του χωριού. Σήμερα πρωί θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Σε όσους παρευρεθούν θα προσφερθεί άρτος και λουκούμι.
ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Στο μεταξύ γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Καλαμακίου του Δήμου Κιλελέρ. Σήμερα το πρωί θα τελεσθούν ο Ορθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας. Στον ναό θα συλλειτουργήσουν ο στρατιωτικός ιερέας αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Σαμαράς και ο εφημέριος π. Λάμπρος Πολυγένης.
ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάζεται και φέτος η Πολιούχος των Φαρσάλων, Αγία Παρασκευή. Σήμερα ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Μητροπολίτη Τιμόθεου.
ΣΤΑ ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ
Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου τιμάται η μνήμη της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου και εορτάζει πανηγυρικώς ο φερώνυμος Ιερός Ναός των Μεσαγγάλων.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Κυριακή με τον Όρθρο και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία της Κυριακής και το απόγευμα με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, τη λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του ιερού λειψάνου της Αγίας στους δρόμους του οικισμού και Αρτοκλασία.
Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος, πανηγυρική Θεία Λειτουργία της εορτής και Αρτοκλασία και το ύψωμα στο προαύλιο του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού. Το βράδυ (8.30 – 1.30) κατανυκτική Ιερά Αγρυπνία επί τη εορτή του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού (Μικρό Απόδειπνο, Χαιρετισμοί Αγίας Παρασκευής, Εσπερινός, Όρθρος, Εγκώμια Αγίας Παρασκευής, Θεία Λειτουργία).
Σε όλες τις Ιερές Ακολουθίες θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο εκ του ιερού λειψάνου της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής.
ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Οι μνήμες των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονα, θα τιμηθούν στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Γιάννουλης.
Χθες Κυριακή τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός προς τιμή της Αγίας Παρασκευής της Αθληφόρου. Σήμερα Δευτέρα θα τελεσθεί η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η προσκύνηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Παρασκευής, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα. Το απόγευμα στις 8:00, τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα. Αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου, τέλεση Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και προσκύνηση του Ι. Λειψάνου του Αγ. Παντελεήμονα με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα (7:30-10:00 το πρωί). Το απόγευμα στις 7:30, τέλεση Μεθεόρτιου Εσπερινού, Παράκληση προς τιμήν του Αγίου Παντελεήμονα και Λιτανεία της Παλαιάς Θαυματουργού Εικόνος του Αγίου γύρω από το Παρεκκλήσιο.
Όλες οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass