Γιορτάζουν ιεροί ναοί Αγ. Παντελεήμονος

Στη Λάρισα και σε κοινότητες του νομού

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2021 15:45

Θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, όπως κάθε χρόνο, σήμερα Δευτέρα 26 (παραμονή της γιορτής) και αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης, εκεί όπου βρίσκεται και πανηγυρίζει ο ιστορικός Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος (φωτ.), με όλα τα περιοριστικά προληπτικά μέτρα κατά της Covid-19.


Σήμερα, Δευτέρα, παραμονή της εορτής, στις 7 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, με την παρουσία προσκυνητών και πιστών από την Τσαριτσάνη, την Ελασσόνα και τη γύρω περιοχή.
Αύριο, Τρίτη, ανήμερα της εορτής του Αγίου, το πρωί, στον φερώνυμο Ναό θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ ΚΑΙ ΞΩΚΛΗΣΙΑ
Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου από τις 8.00 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία στον Άγιο Αχίλλιο, για τη μνήμη του Αγίου μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος. Θα περιλαμβάνει το Μικρό Απόδειπνο με την ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως, τον Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας, τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί θα μπορούν να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο του θαυματουργού λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος. Αύριο το πρωί της Τρίτης 27 Ιουλίου δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ ΡΑΨΑΝΗΣ
Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός της Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη προς τιμήν του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος σήμερα 26 και αύριο 27 Ιουλίου. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου απόγευμα:
Μέγας εσπερινός μετ' αρτοκλασίας, 6.00-7.30 μ.μ.
Αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου πρωί:
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιερώνυμος, 7.00-10.30 π.μ.
Κατά τη διάρκεια των Ακολουθιών θα τίθεται εις προσκύνησιν τεμάχιον Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Μεγαλομάρτυρος και Ιαματικού.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα της Ιεράς Μονής: 24950-61601 και 24950-61010.
ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ
Εξάλλου σήμερα στις 7.15 το απόγευμα στο εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα Ιτέας του Δήμου Τεμπών θα τελεσθεί μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου, στις 7.30 το πρωί, θα τελεσθεί Όρθρος, Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.
ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ
Αύριο Τρίτη 27 Ιουλίου γιορτάζει στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνη, το παρεκκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα. Σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου το απόγευμα στις 7:00 θα τελεστεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Ανήμερα της εορτής του Αγίου, θα τελεσθεί το πρωί Θεία Λειτουργία.
Η ΑΓ. ΑΝΝΑ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΥ
Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Άννας Αγιοκάμπου. Σήμερα το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ και χθες εψάλη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»), Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass