Σε αναστολή εργασίας 43 υγειονομικοί

Στο Νοσοκομείο Καρδίτσας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 18:14

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Του ανταποκριτή μας Φώτη Καραγιάννη)
Στους 43 ανέρχεται ο αριθμός των υγειονομικών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και με βάση το γνωστό νόμο της κυβέρνησης, τέθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.


Όπως δήλωσε ο Υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρος Παπαγεωργίου κάποια ζητήματα που υπήρχαν στο Μικροβιολογικό Τμήμα και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αντιμετωπίστηκαν με ενέργειες του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη.
Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν προσωρινά στο Μικροβιολογικό ένας γιατρός από το Γ.Ν. Λάρισας, ένας γιατρός από το Γ.Ν. Λιβαδειάς, ένας γιατρός από το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ένας Νεφρολόγος από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Οι εν λόγω μετακινήσεις είναι διάρκειας ενός μηνός με δυνατότητα παράτασης εφόσον χρειαστεί.
Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ακόμη ότι αυτές τις ημέρες γίνονται και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν από τις αναστολές καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών που στην πλειονότητα τους είναι διοικητικό προσωπικό, άλλοι εργαζόμενοι, νοσηλευτές/τριες.
Από την πλευρά του ο εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστας Γρηγορίου, δήλωσε σχετικά πως προσελήφθησαν ήδη πέντε άτομα (διοικητικοί) με τρίμηνες συμβάσεις, οι οποίες ως γνωστόν μπορούν να ανανεωθούν για ακόμη ένα τρίμηνο, εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά ανεμβολίαστου προσωπικού που καλύπτουν.
Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες, προς το τέλος του μήνα, αρχίζει η προθεσμία για την πρόσληψη νέων γιατρών τεσσάρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα ενός Ορθοπεδικού, ενός Νεφρολόγου, ενός Ακτινολόγου και ενός γιατρού στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.
Μέσα στο φθινόπωρο αναμένεται και προκήρυξη για την πρόσληψη νέων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που ακόμη δεν έγιναν γνωστές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1