Η ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΘΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ

Πανέμορφο γαλάζιο ανάμεσα σε καταπράσινες βουνοπλαγιές

Δημοσίευση: 30 Απρ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:56
Η ανθρώπινη δραστηριότητα πήρε τον χρωστήρα της και τράβηξε μια στενόμακρη γαλάζια πινελιά πάνω στον καταπράσινο καμβά της φύσης, εκεί ψηλά στο οροπέδιο της Νεβρόπολης. Η τεχνητή λίμνη Πλαστήρα, που δημιουργήθηκε το 1959 ανάμεσα σε πλαγιές και βουνοκορφές, όχι μόνο ενσωματώθηκε απολύτως στο περιβάλλον αλλά έδεσε τόσο μαζί του αποδίδοντας ένα από τα ωραιότερα τοπία της χώρας.
Ειδικά την Άνοιξη, όταν οι δυνάμεις της φύσης πανηγυρίζουν και το δείχνουν, η περιοχή της λίμνης ενδείκνυται για σύντομες ή και πιο διευρυμένες αποδράσεις. Απέχοντας μόλις 20 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, απλωμένη σε μια έκταση 25.000 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 750 μέτρων, εκτεινόμενη σε μέγιστο μήκος 12 χιλιομέτρων και πλάτος έως και 4 χλμ., έχει δημιουργήσει το δικό της μικροκλίμα. Με τις ανοιξιάτικες βροχές να προκύπτουν πολύ συχνότερα απ΄ ό,τι σε γειτονικές περιοχές, κάνοντας το πράσινο να θεριεύει. Με το γρασίδι να καλύπτει την παραλία, φτάνοντας μέχρι το νερό, τα άλογα να περιφέρονται στον παράδεισό τους και τα θαλασσοποδήλατα να περιμένουν τους πρώτους επιβάτες της σεζόν, οι ξενώνες και τα ξενοδοχεία που λειτουργούν στη παραλίμνια περιοχή ετοιμάζονται για τη νέα περίοδο αφήνοντας πίσω τον επίσης ενδιαφέροντα χειμώνα.
Και καθώς βρίσκεται προ των πυλών το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, καθόλου δεν αποκλείεται εκεί που λειτούργησε στην Κατοχή το Συμμαχικό αεροδρόμιο, να φτάνουν πια συστηματικά τα υδροπλάνα, ανοίγοντας νέους τουριστικούς ορίζοντες.
Ζ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1