Και έκτος θάνατος από τον τον κορονοϊό MERS στη Ν. Κορέα

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2015 11:30

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα και έκτο θάνατο από τον κορονοϊό MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής).

Εδώ και δύο εβδομάδες οι αρχές έχουν καταγράψει τέσσερα νέα κρούσματα, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται πλέον συνολικά σε 87. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα έξι θανατηφόρα.

Το τελευταίο θύμα της νόσου ήταν ένας ογδοντάχρονος στην Νταετζόν, νότια της Σεούλ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το πρόσφατο αυτό ξέσπασμα του κορονοϊού MERS στην Νότια Κορέα έχει προκαλέσει ανησυχία στην χώρα αυτή, στην οποία περίπου 2.300 άνθρωποι έχουν τεθεί σε καραντίνα, στα σπίτια τους ή στο νοσοκομείο, ενώ περισσότερα από 1.900 σχολεία, η πλειονότητα των οποίων στην Σεούλ και στην γειτονική επαρχία Γκιεονγκί, έχουν κλείσει.

Στα σχολεία που εξακολουθούν να λειτουργούν εξετάζονται οι μαθητές, κυρίως με μέτρηση της θερμοκρασίας τους και, με την παραμικρή υποψία πυρετού τους ζητείται να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Επίσης έχει διαπιστωθεί σαφής μείωση των πελατών στους κινηματογράφους, τα θεματικά πάρκα και τα εμπορικά κέντρα.

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού MERS στη Νότια Κορέα είχε διαγνωστεί στις 20 Μαΐου και επρόκειτο για έναν ασθενή που είχε επιστρέψει στην χώρα από την Μέση Ανατολή.

Οι νοτιοκορεατικές αρχές, οι οποίες κατηγορήθηκαν ότι καθυστέρησαν να λάβουν μέτρα για να εντοπίζονται οι πιθανοί φορείς του κορονοϊού μετά την διάγνωση του πρώτου κρούσματος στην χώρα, δεσμεύτηκαν χθες να πραγματοποιήσουν μια εκστρατεία για να περιορίσουν την διάδοση του MERS.

Οι αρχές ανακοίνωσαν κυρίως ότι θα παρακολουθούν τις κινήσεις των ανθρώπων που έχουν τεθεί σε καραντίνα στα σπίτια τους μέσω του κινητού τους τηλεφώνου. Επίσης ήδη έχουν ακυρώσει εκατοντάδες δημόσιες εκδηλώσεις, σχολικές εκδρομές και αθλητικές διοργανώσεις.

Ο κορονοϊός αυτός, για τον οποίο δεν υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία, έχει προσβάλει ανθρώπους από περισσότερες από 20 χώρες. Στην Σαουδική Αραβία, περισσότεροι από 950 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από το 2012. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος δόθηκε την Πέμπτη στην δημοσιότητα, σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν επιβεβαιωθεί 1.179 κρούσματα του MERS, εκ των οποίων τουλάχιστον 442 θανατηφόρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass