Σ. Σακοράφα: «Η ΕΕ αδιαφορεί για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η εξωτερική πολιτική της»

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2015 13:05


«Για ανηλεή πόλεμο συμφερόντων που επενδύεται αδίστακτα με επικλήσεις στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου» μίλησε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα στη σημερινή ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα «Η κατάσταση των σχέσεων ΕΕ-Ρωσίας», περιγράφοντας τη σημερινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.

Με αφορμή έκθεση για τη σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη Ρωσία, που παρουσιάστηκε σήμερα και θα ψηφιστεί αύριο, η Σοφία Σακοράφα κατήγγειλε την αδιαφορία της ΕΕ για τα καταστροφικά αποτελέσματα που έχει η πολιτική της στους λαούς της περιοχής.

Αναλυτικά η ομιλία της Σοφίας Σακοράφα ανέφερε:

«Το σημερινό ψήφισμα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των ψηφισμάτων που συνδιαμορφώνουν την σημερινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική. Μια πολιτική που, στην υπηρεσία της λυσσαλέας σύγκρουσης των συμφερόντων για την ηγεμονία στον ενεργειακό χάρτη της περιοχής, αδιαφορεί παντελώς για τα καταστροφικά αποτελέσματα στους λαούς της περιοχής.

Και αυτός ο ανηλεής πόλεμος συμφερόντων επενδύεται αδίστακτα με επικλήσεις στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου, περιγράφοντας τις σχέσεις που τάχα επιδιώκονται με τους στρατηγικούς εταίρους της Ένωσης. Το ψεύτικο δίλημμα της κακής Ρωσίας που δεν πληροί τους όρους ενός ευρωπαϊκού στρατηγικού εταίρου είναι μια φάρσα. Αρκεί μια ματιά στον κατάλογο των μέχρι τώρα ευρωπαϊκών στρατηγικών εταίρων για να καταλάβουμε πόσο σέβεται αυτή η πολιτική το διεθνές δίκαιο, τη δημοκρατία, την κρατική κυριαρχία, τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ.

Κύριοι συνάδελφοι,

Αναβίωση ψυχροπολεμικών πολιτικών πρακτικών, καλλιέργεια φόβου, αβεβαιότητας και ανασφάλειας… Αυτό είναι το θετικό όραμα και η ελπίδα που δίνουμε στους λαούς της Ευρώπης; Αυτή είναι η ενωμένη Ευρώπη που θέλουμε;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1