ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΕΝΩΝΕΙ» ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ERASMUS

«Στέγη γεμάτη ζωή και ζεστασιά»

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2017 18:42

ΠΑΡΙΣΙ

Το Εθνικό Ταμείο Ασφάλισης Γήρατος (CNAV) στη Γαλλία θα θέσει σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2018 μια ευρωπαϊκή ιστοσελίδα, τη www.toitplusmoi.eu, με στόχο να φέρει πιο κοντά συνταξιούχους που διαθέτουν ένα ελεύθερο δωμάτιο στο σπίτι τους και ξένους φοιτητές που αναζητούν κατοικία κατά τη χρονιά που φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus.

Πρόκειται για ένα νέο ευρωπαϊκό πρόγραμμα μεταξύ των γενεών. Για συγκατοίκηση και όχι για συστέγαση καθώς το πρόγραμμα «Στέγη + Εγώ» δεν προβλέπει καμιά οικονομική δέσμευση ή υποχρεωτική παρουσία, μόνο μια συμμετοχή στα τρέχοντα έξοδα (ηλεκτρικό, νερό, κ.ά.) εντός του ορίου των 150 ευρώ μηνιαίως, υπογραμμίζει το CNAV που αναζητει εταίρους στην Ευρώπη.

Ο φορέας αυτός και οι εταίροι του θέλουν με την πρωτοβουλία αυτή να αποτρέψουν την απομόνωση των συνταξιούχων, που θα επωφελούνται από μια ενθαρρυντική παρουσία στο σπίτι τους και ένα άνοιγμα σε έναν άλλο πολιτισμό. Επίσης, προσδοκά να άρει ένα εμπόδιο στην κινητικότητα των ευρωπαίων φοιτητών απλοποιώντας γι αυτούς την πρόσβαση στην κατοικία.

Για την έναρξη του προγράμματος, το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι ενδιαφερόμενοι συνταξιούχοι θα πρέπει να διαμένουν στο Μπορντό, στο Παρίσι ή στη Λιλ, ενώ σταδιακά το πρόγραμμα θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα. «Ένα πρώτο πείραμα πέτυχε», διευκρινίζει η υπηρεσία κοινωνικής ασφάλισης που εφάρμοσε πιλοτικά τον Σεπτέμβριο του 2017 το πρόγραμμα αυτό, με δέκα συνταξιούχους κατοίκους του Μπορντό οι οποίοι φιλοξενούν δωρεάν δέκα ισπανούς φοιτητές.

Για τους συνταξιούχους είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν διαφορετικό πολιτισμό και για τους φοιτητές είναι μια ευκαιρία να έχουν τη συντροφιά ενός φιλικού και έμπειρου ανθρώπου (και που μερικές φορές ξέρει να μαγειρεύει). Για τους δύο, είναι μια ευκαιρία να ζήσουν σε μια στέγη γεμάτη ζωή και ζεστασιά, αναφέρει στην ιστοσελίδα του το CNAV.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1