Οι χειρισμοί Βαρουφάκη στοίχισαν 200 δισ. ευρώ

• Υποστηρίζει ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group Τ. Βίζερ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2018 15:35

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ μπορεί να έχει κοστολογήσει στα 100 δισ. ευρώ τους χειρισμούς Βαρουφάκη το 2015, αλλά ο Τόμας Βίζερ ανεβάζει τον λογαριασμό στο... διπλάσιο!

Ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group δήλωσε στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant ότι το 2015 το Grexit ήταν πολύ πιθανότερο σενάριο σε σύγκριση με το 2012, ενώ συμπλήρωσε ότι οι χειρισμοί του πρώην Ελληνα υπουργού Οικονομικών πιθανότατα δεν κόστισαν 100 δισ. ευρώ, αλλά το διπλάσιο ποσό.
Σε ερώτηση για το αν ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε τόσο επιζήμιος και ότι οι χειρισμοί του κόστισαν 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, ο Βίζερ απάντησε:
«Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω ότι μάλλον στοίχισε τα διπλά: η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή».
Ο Βίζερ υπογράμμισε ακόμη ότι ουσιαστικά οι χειρισμοί διαδοχικών ελληνικών κυβερνήσεων έφεραν τη χώρα μας με την πλάτη στον τοίχο, ενώ σημείωσε ότι χάρη σε πολλές προσπάθειες «η Ελλάδα στέκεται τώρα στα γόνατά της και αν συνεχίσει τη σωστή στρατηγική θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της».
Απαντώντας στα όσα του καταλογίζει ο κ. Βαρουφάκης στο τελευταίο βιβλίο του, στον οποίο τον περιγράφει ως «μία από τις σκοτεινές δυνάμεις του κακού», ο Βίζερ σχολίασε «Ο πλανήτης μας είναι μεγάλος και υπάρχει χώρος για πολλά είδη». Γέλασε όταν του επισημάνθηκε ότι σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη υπήρξε πιο ισχυρός από τους Γιούνκερ, Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και λειτουργούσε ως μυστικός πράκτορας της Μέρκελ, ενώ το χαρακτήρισε αυτό «πραγματική ανοησία».  
Για το γεύμα στο σπίτι του πρώην υπουργού Οικονομικών, την άνοιξη του 2015, δήλωσε ότι έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη συνάντηση που θα είχε εκείνη την εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας με την Ανγκελα Μέρκελ και έγινε έπειτα από τηλεφώνημα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που του ζήτησε να πάει στην Αθήνα.
Ακόμη, μιλώντας για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις του 2015, τονίζει ότι αν δεν υπήρχε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, τότε οι εξελίξεις θα ήταν ακόμη πιο δραματικές, καθώς δεν θα υπήρχε εναλλακτική πρόταση πέρα από το σχέδιο Σόιμπλε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass