ΕΛΒΕΤΙΑ:

Βοήθεια σε αγρότες που πλήττονται από την ξηρασία

ΑΤΟΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΔΑΣΜΩΝ ΣΕ ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 18:00

ΓΕΝΕΥΗ

Σε μια σειρά από πρωτοβουλίες θα προχωρήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας, ώστε να βοηθήσει τους αγρότες που πλήττονται από την ξηρασία, εξαιτίας του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μειώσει τους δασμούς στις εισαγωγές ζωοτροφών και θα προσφέρει άτοκα δάνεια στους αγρότες, ενώ θα καταργήσει τους δασμούς στις εισαγωγές σανού και αραβοσίτου.

«Η επίμονη ξηρασία δημιουργεί δύσκολη κατάσταση για τη γεωργία σε διάφορες περιοχές», αναφέρει η κυβέρνηση σε δήλωση που εξέδωσε, παρουσιάζοντας μέτρα συμπληρωματικά εκείνων που λαμβάνουν μεμονωμένα καντόνια.

Ο καύσωνας ανέβασε τη θερμοκρασία του νερού σε τμήματα του Ρήνου πάνω από 27 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να πεθάνουν χιλιάδες ψάρια, ενώ η υψηλή θερμοκρασία ανάγκασε τις πέστροφες και τους θυμάλλους να προσπαθήσουν να βρουν πιο ψυχρά νερά.

Οι αρχές αρμόδιες για την αλιεία σε τρία ελβετικά καντόνια κατά μήκος του ποταμού ανακοίνωσαν πως, παρά τα μέτρα, περίπου ένας τόνος νεκρά ψάρια έχουν περισυλλεχθεί μέχρι στιγμής, ποσότητα που αντιπροσωπεύει από το ένα τέταρτο μέχρι το ένα τρίτο του ετήσιου όγκου των αλιευμάτων. «Δεδομένων των μετεωρολογικών συνθηκών, τις επόμενες λίγες ημέρες αναμένεται περαιτέρω αύξηση των νεκρών ψαριών. Ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί μαζική εξάλειψη όπως το θερμό καλοκαίρι του 2003, όταν είχε πεθάνει το 90% ολόκληρου του πληθυσμού των θυμάλλων», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η επίμονη ξηρασία σε ορισμένες περιοχές έχει προκαλέσει ελλείψεις στην προσφορά που μπορούν μόνο εν μέρει να αντιμετωπισθούν από εγχώριες πηγές, προστίθεται. «Οι μειώσεις των δασμών εν μέρει αντισταθμίζουν την αύξηση των τιμών εισαγωγής και έχουν στόχο να ωφελήσουν τους αγρότες», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass