ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ

Tουλάχιστον 98 νεκροί από τον ισχυρό σεισμό

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2018 15:14

ΜΠΑΛΙ

Στους 98 νεκρούς ανέρχεται ο απολογισμός του φονικού σεισμού που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στην Ινδονησία, ύψους 6,9 βαθμών Ρίχτερ, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Τα σωστικά συνεργεία απομάκρυναν περισσότερους από 2.000 τουρίστες από μικρά τουριστικά νησιά κοντά στο Λομπόκ, όπου οι διασώστες αναζητούσαν επιζώντες. Ο αριθμός των κατοίκων που απομακρύνονται μπορεί να φθάσει τουλάχιστον τους 20.000 στο Λομπόκ.

Εκατοντάδες υπολογίζονται οι τραυματίες, στους οποίους προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια στον εξωτερικό χώρο ενός νοσοκομείου. Οι περισσότεροι νεκροί βρέθηκαν στην ορεινή βόρεια πλευρά του Λομπόκ, μακριά από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού.

Ο σεισμός είχε μικρό εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων και προκάλεσε ζημιές σε χιλιάδες κτίρια, ενώ σημειώνεται ότι έγινε αισθητός και στο γειτονικό Μπαλί.

Οι διασώστες έψαχναν χθες για επιζώντες στα χαλάσματα των σπιτιών, των τεμένων και των σχολείων που καταστράφηκαν.

«Επτά Ινδονήσιοι τουρίστες έχασαν τη ζωή τους στο Γκίλι Τραγουανγκάν εξαιτίας του σεισμού, οι οποίοι ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό σε 98 νεκρούς», δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών Σουτόπο Πούρβο Νουγκρόχο, προσθέτοντας ότι εκτιμάται πως ο απολογισμός θα αυξηθεί.

«Οι δρόμοι έχουν υποστεί ζημιές, τρεις γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, ορισμένα σημεία είναι δύσκολο να τα προσεγγίσει κανείς και δεν έχουμε επαρκές προσωπικό», πρόσθεσε ο Σουτόπο, ενώ ανεστάλησαν οι έρευνες καθώς άρχισε να νυχτώνει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass