Τη συγκρότηση «διαστημικής δύναμης» προανήγγειλαν οι ΗΠΑ

ΤΟ ΕΚΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 16:42

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Τη συγκρότηση ενός έκτου σώματος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων έως το 2020 προανήγγειλε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς.
Πρόκειται για μια «διαστημική δύναμη» η οποία αποτελεί επιθυμία του Ντόναλντ Τραμπ για «κυριαρχία» των ΗΠΑ στο διάστημα.
«Ήρθε η ώρα να γράψουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεών μας, να προετοιμαστούμε για το επόμενο πεδίο μάχης όπου οι καλύτεροι και πιο γενναίοι Αμερικανοί θα κληθούν για να αποτρέψουν και να νικήσουν ένα νέο κύμα απειλών ενάντια στο λαό μας και το έθνος μας», δήλωσε ο Πενς σε ομιλία του προς στρατιωτικούς στο Πεντάγωνο.


«Έφτασε η στιγμή να συγκροτήσουμε τη Διαστημική Δύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών» ανέφερε ο ίδιος.
Ωστόσο, η δημιουργία του νέου στρατιωτικού σώματος θα πρέπει να λάβει την έγκριση του Κογκρέσου, με τον Πενς να υπογραμμίζει ότι η διαδικασία θα προχωρήσει σταδιακά, με στόχο τη συγκρότηση του έκτου σώματος έως το 2020. Για τον λόγο αυτό ο Πενς ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να εγκρίνει πρόσθετο προϋπολογισµό 8 δισ. δολαρίων για τα επόμενα 5 χρόνια.
Τον Μάιο, ο Τραμπ έδωσε εντολή για τη συγκρότηση μιας διαστημικής δύναμης που θα είναι ανεξάρτητη από την πολεμική αεροπορία. «Για να υπερασπιστούμε τις ΗΠΑ δεν αρκεί να έχουμε απλώς μια αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα», είχε δηλώσει τότε.
Ωστόσο σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ είναι μέλος της Συνθήκης Επί των Αρχών που διέπουν τη δραστηριότητα των κρατών κατά την εξερεύνηση και χρησιμοποίηση του διαστήματος, η οποία συνθήκη τούς απαγορεύει την ανάπτυξη όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα.
Οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν ρομπότ στη Σελήνη τον επόμενο χρόνο, ως ένα πρώτο βήμα για την επιστροφή αστροναυτών στον δορυφόρο της Γης για πρώτη φορά από το 1972. Για τις αποστολές αυτές, η NASA θα συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν επιλεγεί ακόμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1