Πειραματικό πρόγραμμα δωρεάν χορήγησης ηρωίνης σε τοξικομανείς

ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2020 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ «ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 18:32

ΟΣΛΟ
Η Νορβηγία, που έχει ένα από τα πιο μεγάλα ποσοστά θανάτου από υπερβολική δόση ναρκωτικών στην Ευρώπη, θα δοκιμάσει τη συνταγογράφηση ηρωίνης δωρεάν στους περιθωριοποιημένους τοξικομανείς προκειμένου να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής τους, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.


Η νορβηγική διεύθυνση Υγείας και υγειονομικών υποθέσεων επιφορτίστηκε να προτείνει ένα πειραματικό σχέδιο που θα επιτρέπει κυρίως την ταυτοποίηση των ασθενών που θα μπορούσαν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα, να σκεφθεί τον τρόπο εφαρμογής και να προσδιορίσει το κόστος.
«Ελπίζουμε ότι θα είναι μια λύση προκειμένου να δώσουμε (…) μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε ορισμένους τοξικομανείς που βρίσκονται σήμερα εκτός του πεδίου δράσης μας και τους οποίους τα υπάρχοντα προγράμματα δεν βοηθούν αρκετά», εξήγησε ο υπουργός Υγείας Μπέντε Χόιε, στη σελίδα του στο Facebook.
Η Νορβηγία έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θανάτων από υπερβολική δόση στην Ευρώπη με 81 θανάτους ανά εκατομμύριο το 2015, πίσω από την Εσθονία (132 θάνατοι ανά εκατομμύριο) και τη Σουηδία (88 θάνατοι ανά εκατομμύριο), σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Ναρκωτικών και Τοξικομανίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass