Αδέσποτοι κροκόδειλο νέα «απειλή» για το Ισραήλ

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΠΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΕΡΠΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2018 18:38

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Εκατοντάδες κροκόδειλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι σε φάρμα στα σύνορα του Ισραήλ με την Ιορδανία κι ο πληθυσμός τους αυξάνεται τόσο γρήγορα που αξιωματούχοι φοβούνται μήπως τυχόν απόδρασή τους προκαλέσει «διεθνές επεισόδιο».


Τα πελώρια ερπετά μεταφέρθηκαν πριν από περίπου 20 χρόνια στην κοιλάδα του Ιορδάνη, που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη και την Ιορδανία στο πλαίσιο ενός project για την προσέλκυση τουριστών στον εβραϊκό οικισμό Πετζαέλ, αλλά το σχέδιο ματαιώθηκε λόγω των συχνών κρουσμάτων βίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.
Ο Ισραηλινός επιχειρηματίας Γκάντι Μπιτόν σκέφτηκε τότε να πουλήσει τα δέρματά τους, αλλά το 2012 ψηφίστηκε στο Ισραήλ νόμος που κατέτασσε τους κροκόδειλους στα προστατευόμενα είδη και απαγόρευε την πώληση του κρέατος ή του δέρματός τους. Κάποιες προσπάθειες να μεταφερθούν τα ερπετά εκτός χώρας δεν καρποφόρησαν κι έτσι οι κροκόδειλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι και πολλαπλασιάζονται τόσο γρήγορα, που σύντομα μπορεί να ξεπερνούν τις χιλιάδες.
«Βρεθήκαμε ξαφνικά με εκατοντάδες κροκόδειλους σ’ αυτή τη φάρμα και δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε. Δεν θέλω να σκεφτώ τι θα συμβεί αν ένας κροκόδειλος καταφέρει να ξεφύγει και φθάσει στον Ιορδάνη ποταμό κι έχουμε ένα διεθνές επεισόδιο. Ίσως τότε να αφυπνιστούν οι αρμόδιοι και να βρουν μια λύση για το πρόβλημα», είπε ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου της Κοιλάδας του Ιορδάνη, Νταβίντ Ελχαγιανι.
Κάποιες προσπάθειες να μεταφερθούν οι κροκόδειλοι στην Κύπρο απέτυχαν λόγω αντιδράσεων στη μεγαλόνησο, αν και οι εκεί Αρχές καλοσκέφτονταν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν τα ερπετά ως ατραξιόν σε θεματικό πάρκο. Μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα ένας εργάτης έχει αναλάβει το τάισμα των κροκόδειλων με κοτόπουλα στη φάρμα. Αλλά παρά τις προσπάθειές του να τους έχει χορτάτους, σε μια περίπτωση 70 εξ’ αυτών κατάφεραν να αποδράσουν, με αποτέλεσμα να εξαπολύσουν οι τοπικές Αρχές ένα τριήμερο κυνήγι απελπισίας για να τους πιάσουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass