ΓΕΝΟΒΑ

Χιλιάδες Ιταλοί στην κηδεία των θυμάτων

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 16:05

ΓΕΝΟΒΑ
Περισσότερα από πέντε χιλιάδες άτομα παρακολούθησαν την κηδεία δεκαέξι εκ των θυμάτων της κατάρρευσης της γέφυρας στη Γένοβα, την ίδια ώρα που είκοσι οικογένειες αποφάσισαν να μην πάρουν μέρος στην τελετή που οργάνωσε το ιταλικό κράτος.

«Πρόκειται για μια εντυπωσιακή διαμαρτυρία από μέρους όλων αυτών των οικογενειών και των πολιτών της χώρας, γενικότερα. Νιώθουν ότι απειλείται η ασφάλειά τους», υπογράμμισε σε σχόλιό του, ο διευθυντής της εφημερίδας La Stampa, Μαουρίτσιο Μολινάρι. Πρόσθεσε, δε, ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος είναι παρών στην Γένοβα, θα πρέπει, με μεγάλη δυσκολία, να προσπαθήσει να επουλώσει τις πληγές αυτές».
Στον χώρο της Έκθεσης της Γένοβας, όπου γίνεται η κηδεία, χειροκροτήθηκαν επανειλημμένα, πάντως, τόσο οι πυροσβέστες, όσο και οι άνδρες και οι γυναίκες της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Πάνω στα φέρετρα, είχε τοποθετηθεί μια σημαία της Χιλής (ένα από τα θύματα καταγόταν από τη Λατινική Αμερική), αλλά και σημαίες της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γένοβας.
Πριν την κηδεία, ο πρόεδρος Ματαρέλα επισκέφθηκε το σημείο της κατάρρευσης, όπου επί τέσσερις ημέρες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια οι πυροσβέστες, η αστυνομία και οι καραμπινιέροι, η Πολιτική Προστασία και αμέτρητοι εθελοντές.
Η Autostrade per l’Italia ανακοίνωσε χθες ότι υψηλόβαθμα στελέχη της θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσουν τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ιταλική εταιρεία μετά την κατάρρευση της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο Α10 στη Γένοβα, στη βόρεια Ιταλία, την περασμένη Τρίτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass