ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ - Γ.Γ. ΟΗΕ

Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο Κόφι Ανάν

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2018 16:07

ΒΕΡΝΗ  
Ο πρώην γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Άναν απεβίωσε χθες, σε ηλικία 80 ετών, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα που φέρει το όνομά του. Ο Άναν, που είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, είχε γεννηθεί στην Γκάνα το 1938.

Το 1962 εντάχθηκε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια υπηρεσία του ΟΗΕ που εδρεύει στη Γενεύη. Ανέλαβε διάφορες διοικητές θέσεις σε υπηρεσίες του ΟΗΕ και το 1997 έφτασε στο αξίωμα του γενικού γραμματέα, μια θέση που κράτησε μέχρι το 2006. Σύμφωνα με δύο στενούς συνεργάτες του, που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters, ο Κόφι Άναν πέθανε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες σε νοσοκομείο της Βέρνης όπου νοσηλευόταν. «Ο Κόφι Ανάν αφήνει στη Διεθνή Κοινότητα, και ιδίως στους διαδόχους του στον Ο.Η.Ε., την παρακαταθήκη ενός Γενικού Γραμματέα, ο οποίος εργάστηκε, με ζήλο αλλά και με φρόνηση, για την ενίσχυση του ρόλου του Ο.Η.Ε. κυρίως στον τομέα εμπέδωσης της Διεθνούς Ειρήνης», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος σε δήλωσή του για τον θάνατο του πρώην γενικού γραμματέα του ΟΗΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass