Η Ουάσινγκτον «παγώνει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2018 16:19

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στο «πάγωμα» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, στο πλαίσιο των κυρώσεων της Ουάσινγκτον κατά της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σιγκάλ Μάντελκερ.

«Οι πράξεις του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών είχαν σημαντικές συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα μεμονωμένων προσώπων και επιχειρήσεων που επλήγησαν, συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων ρωσικού ενεργητικού στις ΗΠΑ», ανέφερε.

Οι κυρώσεις ανακοινώθηκαν λίγο πριν την ομιλία της στο Κογκρέσο. «Η Ρωσία λαμβάνει υπ' όψιν αυτόν τον αντίκτυπο», πρόσθεσε ο Μάντελκερ.

Η διακυβέρνηση Τραμπ έχει επιβάλλει κυρώσεις σε 217 πρόσωπα και επιχειρήσεις με σύνδεση με τη Ρωσία. Ανάμεσά τους, μεγάλες κρατικές τράπεζες και εταιρείες ενέργειας, καθώς και στενοί συνεργάτες του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το υπουργείο Οικονομικών έθεσε στο στόχαστρό του δύο εταιρείες και δύο Ρώσους υπόπτους, που φέρονται ότι προσπάθησαν να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις που είχαν επιβληθεί τον Ιούνιο, σε απάντηση στις κυβερνοεπιθέσεις και άλλες κακόβουλες δραστηριότητες που διεξήγαγαν οι στρατιωτικές και κατασκοπευτικές υπηρεσίες της Μόσχας.

Η Ουάσινγκτον «παγώνει» όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν στις ΗΠΑ η Μαρίνα Ιγκόρεβνα Τσάρεβα και ο Άντον Αλεξάντροβιτς Ναγκίμπιν, καθώς και οι εταιρείες Vela-Marine και Lacno S.R.O. Με έδρα τη Σλοβακία.

ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Παράλληλα, η Ουάσινγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε δύο ρωσικές ναυτιλιακές εταιρείες, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι μετέφεραν πετρελαϊκά προϊόντα στη Βόρεια Κορέα, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Οι κυρώσεια αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των πιέσεων προς τη Βόρεια Κορέα να εγκαταλείψει το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ μπλόκαραν τα περιουσιακά στοιχεία των δύο εταιρειών και απαγόρευσαν στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται μαζί τους. Οι εταιρείες στις οποίες επεβλήθησαν κυρώσεις ήταν η Primorye Maritime Logistics Co. Και η Gudzon Shipping Co., με έδρα το Βλαδιμοστόκ, καθώς και σε έξι πλοία τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1