Επιβολή δασμών 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

«ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2018 15:49

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
«Χτύπημα» σε έναν εξαιρετικά κρίσιμο τομέα της ευρωπαϊκής οικονομίας φαίνεται πως ετοιμάζει ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος επαναφέρει στο προσκήνιο το ενδεχόμενο επιβολής φόρου 25% στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, λίγες ώρες μετά την επιβολή επιπλέον δασμών στην εισαγωγή σωλήνων από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

«Θα επιβάλουμε φόρο 25% σε κάθε αυτοκίνητο που έρχεται στις ΗΠΑ από την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Δυτική Βιρτζίνια, γεγονός που σε περίπτωση που γίνει πράξη αναμένεται να πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις κυρίως από Γερμανία και Γαλλία. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος κάνει λόγο για αυξημένους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων. Τον περασμένο Μάιο είχε ζητήσει από το Υπουργείο Εμπορίου να διερευνήσει αν κάποιες από τις εισαγωγές αυτοκινήτων θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε και για την επιβολή δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου. Η τοποθέτηση του Τραμπ έγινε την ώρα που o υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, επιδιώκει -σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall street journal- τη μετάθεση της προθεσμίας επιβολής δασμών στα αυτοκίνητα, που είχε οριστεί για τον Αύγουστο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με τις χώρες που κατασκευάζουν και εξάγουν αυτοκίνητα, τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και αλλού.
Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή οι δασμοί που επιβάλουν οι ΗΠΑ στα εισαγόμενα ΙΧ ανέρχονται σε 2,5% και 25% στα ελαφρά φορτηγά, ενώ μόνο πέρυσι εισήχθησαν στις ΗΠΑ 8,72 εκατομμύρια αυτοκίνητα, κυρίως από Μεξικό και Καναδά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1