Μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Τουρκία

TO Π.Ν. ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΥΠΕΞ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2018 18:32

ΑΓΚΥΡΑ
Μεγάλη ναυτική βάση στα Κατεχόμενα σχεδιάζει η Αγκυρα και ήδη το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει σχετικό αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.


Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Yeni Safak, με τίτλο «Επειγόντως μεγάλη ναυτική βάση στο Νησί» αναφέρει ότι η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια από τις κρίσιμες περιοχές του κόσμου όσον αναφορά την ενέργεια και την στρατιωτική ασφάλεια και σχεδόν όλα τα έθνη έχουν παρουσία στην περιοχή.
«Βρετανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Δανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Γερμανία και Ελλάδα έχουν ήδη στείλει τα πλοία τους στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρόσχημα του πολέμου στη Συρία. Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ναυτική βάση στην περιοχή» υποστηρίζει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τη Yeni Safak, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό έχει καταθέσει ήδη αίτημα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών για να ξεκινήσουν οι εργασίες ώστε τα τουρκικά πολεμικά πλοία να ελλιμενίζονται σε βάση που θα κτιστεί σε «κατάλληλο μέρος».
Στο δημοσίευμα τονίζεται ακόμα ότι «πρέπει να μεγαλώσει και το υφιστάμενο αεροδρόμιο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Νησί».
Η εφημερίδα κάνει ακόμα λόγο για «απειλές ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια της Τουρκίας στην περιοχή» όπου υπάρχουν και οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, επικαλούμενη όπως αναφέρει και τις  «μονομερείς ενέργειες» της Λευκωσίας στα ενεργειακά με τις γεωτρήσεις στις δικές της ΑΟΖ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1