Τέλη Οκτωβρίου η 1η τουρκική γεώτρηση στη Μεσόγειο

ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟ ΥΠΕΞ

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2018 16:27

ΑΓΚΥΡΑ
Στα τέλη Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο η πρώτη τουρκική γεώτρηση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε σε ομιλία του στην 9η Σύνοδο Ενέργειας  Τουρκίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι ο «Πορθητής» θα κάνει την πρώτη του γεώτρηση. «Έχουμε διανύσει σημαντικές αποστάσεις στο θέμα των ερευνών και γεωτρήσεών μας στη Μαύρη Θάλασσα.

Τις επόμενες ημέρες, το γεωτρύπανό μας “Πορθητής” θα ξεκινήσει γεώτρηση», ανέφερε ο υπουργός.
Ο Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» της Κύπρου ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς δεύτερου γεωτρύπανου από την Τουρκία.
ΑΠΕΙΛΕΣ
Εξάλλου νέες απειλές κατά της Κύπρου αλλά και των ξένων εταιρειών που θα συμμετάσχουν στις γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 7» της Κυπριακής ΑΟΖ, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του ψευδοκράτους και υπουργός εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού αποκάλυψε ότι σύντομα η «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Turkish Petroleum θα θέσουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα ερευνών φυσικού αερίου στο νησί».
Ο Kudret Özersay, δήλωσε σχετικά με τον διαγωνισμό για τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στο «οικόπεδο 7» της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης ότι στερείται δικαίου και πως αποτελεί προσπάθεια σφετερισμού των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. «Αυτό συνιστά παράνομη ενέργεια. Προσπαθούν να ληστέψουν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων», τόνισε χαρακτηριστικά ο Οζερσάι.
«Ως Δημοκρατία της Τουρκίας και τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, δεν θα επιτρέψουμε στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση να φέρει ξένες εταιρείες στο έβδομο οικόπεδο. Μαζί με την Turkish Petroleum θα διενεργήσουμε τις δικές μας έρευνες και θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην περιοχή», πρόσθεσε.
«Αφού εσείς πέραν αυτού του οικοπέδου κάνετε γεωτρήσεις σε όλα τα άλλα που οι Τουρκοκύπριοι είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, αδειοδοτείτε εταιρείες, αναζητείτε φυσικό αέριο, κι εμείς θα κάνουμε έρευνα, κι εμείς θα κάνουμε γεώτρηση. Η Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου Τουρκίας (Turkish Petroleum) την οποία αδειοδοτήσαμε και η Τουρκοκυπριακή πλευρά δεν θα παραδώσουν σε κανένα τα δικαιώματά τους και θα ξεκινήσουν τις δικές τους έρευνες», επανέλαβε ο Οζερσάι εμφατικά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass