Πρώην πεζοναύτης ο μακελάρης στην Καλιφόρνια

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΜΕ 12 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Δημοσίευση: 09 Νοε 2018 15:00

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Στους πεζοναύτες φαίνεται πως είχε υπηρετήσει ο δράστης του μακελειού στην Καλιφόρνια, σε ένα μπαρ στο προάστιο Θάουζαντς Όουκς, που κόστισε τον θάνατο σε 12 ανθρώπους.

Πρόκειται για τον Ίαν Λόνγκ ο οποίος ήταν 28 ετών, σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Βεντούρα, Τζεφ Ντιν, για τον οποίο οι Αρχές έκαναν λόγο για ένα επεισόδιο περιέργης συμπεριφοράς την περασμένη άνοιξη που θεωρήθηκε ως μετατραυματική διαταραχή άγχους λόγω του παρελθόντος του ως στρατιωτικός.

«Είχαμε πολλές επαφές με τον Λονγκ επί σειρά ετών, για μικροεπεισόδια», εξήγησε ο σερίφης στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Τον περασμένο Απρίλιο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του και, επειδή εκείνος συμπεριφερόταν με παράλογο τρόπο, κάλεσαν ειδικούς ψυχολόγους.

Ο δράστης φαίνεται ότι πυροβολούσε στην τύχη τα θύματά του μέσα στο μπαρ, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πιστόλι των 45 χιλιοστών. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ο δράστης πετούσε καπνογόνα ενώ παράλληλα πυροβολούσε μέσα στο μπαρ.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times που επικαλείται πληροφορίες αστυνομικών πηγών, έπεσαν τουλάχιστον 30 πυροβολισμοί, ενώ αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι ένας άνδρας εισέβαλε στο μπαρ στις 23.30 όταν ο χώρος ήταν γεμάτος από νέους που συμμετείχαν στην φοιτητική βραδιά και άνοιξε πυρ με ένα μαύρο περίστροφο, πριν πυροδοτήσει καπνογόνα που ξεκίνησαν μία πυρκαγιά, για να συνεχίσει έπειτα να πυροβολεί.

Τουλάχιστον 200 άνθρωποι βρίσκονταν στον χώρο του μπαρ την ώρα της επίθεσης.

Πρόκειται για το τρίτο μακελειό που σημειώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, έξι ημέρες μετά τον θάνατο δύο γυναικών σε τάξη γιόγκα στη Φλόριντα και 12 ημέρες μετά αφότου ένας σκοπευτής σκότωσε 11 λατρευτές σε μια συναγωγή στο Πίτσμπουργκ, φωνάζοντας «οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass