Τα «κίτρινα γιλέκα» βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2019 18:36

ΛΟΝΔΙΝΟ
Το κίνημα κατά της λιτότητας People's Assembly καλεί σε «πανεθνική διαδήλωση» το Σάββατο στο Λονδίνο, προτρέποντας τους συμμετέχοντες να φορέσουν «κίτρινα γιλέκα», το σύμβολο των κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία εδώ και δύο μήνες.


Η βρετανική οργάνωση, που θεωρείται αριστερά προσκείμενη, απευθύνει επίσης κάλεσμα για συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας την επόμενη εβδομάδα. Ζητάει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, προκειμένου να βγει από τη μέση το Συντηρητικό Κόμμα, που κυβερνά τη χώρα από το 2010.
«Μην ξεχάσετε το κίτρινο γιλέκο σας» τονίζεται στο κάλεσμα για διαδήλωση που αναρτήθηκε στη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook, με σύνθημα «Τα κίτρινα γιλέκα κατά της λιτότητας». Περισσότεροι από 1.700 άνθρωποι γνωστοποίησαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης ότι θα πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.
Και άλλες οργανώσεις, μεταξύ αυτών η «Stand Up To racism», που επικρίνει την κυβερνητική πολιτική στο θέμα της υποδοχής των προσφύγων, ανέφερε ότι θα δώσει το "παρών" στη διαδήλωση.
Την ίδια ώρα, στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, οπαδοί του Brexit, ορισμένοι εκ των οποίων προσκείμενοι στην άκρα δεξιά, απηύθυναν επίσης κάλεσμα για μια διαδήλωση, κάνοντας share τη φράση #YellowVestUK.
Αν και η κινητοποίηση των βρετανικών «κίτρινων γιλέκων» παραμένει σχετικά περιορισμένη, ορισμένες ομάδες βρίσκονται στο στόχαστρο επικρίσεων εδώ και λίγες ημέρες, αφού εξύβρισαν ή εκφόβισαν δημοσιογράφους και βουλευτές έξω από το κοινοβούλιο, που ξεκίνησε χθες να συζητά τη συμφωνία για το Brexit.
Το Σάββατο, τα «κίτρινα γιλέκα» που συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο ή το Μάντσεστερ φώναζαν συνθήματα της English Defence League (EDL), μιας περιφερειακής ακροδεξιάς οργάνωσης, που μάχεται κατά της ισλαμιστικής απειλής, σύμφωνα με την εφημερίδα The Independant.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass