Θερμή υποδοχή Πούτιν στο Βελιγράδι

ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ «ΝΙΕΦΣΚΙ» ΣΤΟΝ ΒΟΥΤΣΙΤΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2019 18:34

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Δεκάδες χιλιάδες Σέρβοι συγκεντρώθηκαν έξω από τον ναό του Αγίου Σάββα στο κέντρο του Βελιγραδίου, τον οποίο επισκέφθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη Σερβία.


Ξεχωριστή υποδοχή του επεφύλαξε ο Αλεξάντερ Βούτσιτς. Οι δύο πρόεδροι επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά τις πολύ καλές τους σχέσεις, με τη Σερβία να παραμένει ένας από τους βασικούς συμμάχους της Ρωσίας στην Ευρώπη.
«Χαίρομαι που επισκέπτομαι τους φίλους και αδερφούς Σέρβους, με τους οποίους θα συζητήσουμε όσα έχουν γίνει και όσα μπορούν να γίνουν στο μέλλον» τόνισε Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη στήριξη που δείχνετε στην ανεξαρτησία της Σερβίας, για το σεβασμό που δείχνετε στην ακεραιότητα της χώρας» επεσήμανε ο Σέρβος πρόεδρος.
Ως επιστέγασμα της καλής σχέσης τους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν απένειμε το μετάλλιο «Αλεξάντερ Νιέφσκι» στον Σέρβο ομόλογό του, ενώ ο Βούτσιτς του έκανε δώρο ένα κουτάβι.
Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου είχε αρκετά μηνύματα προς της Δύση. Μάλιστα σε συνεντεύξεις του πριν φτάσει στο Βελιγράδι κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες πως με την προσπάθειά τους να επιβληθούν στα Βαλκάνια θα προκαλέσουν την αποσταθεροποίηση της περιοχής. Ενώ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν απέφυγε να εξαπολύσει βέλη κατά της ηγεσίας του Κοσόβου.
Χαρακτήρισε τις τελευταίες τους κινήσεις, με αφορμή και τη δημιουργία ξεχωριστού στρατού, προκλητικές αλλά και παράνομες. «Η Ρωσία ανησυχεί ιδιαίτερα με αυτό. Τέτοιες πράξεις θα οδηγήσουν σε αποσταθεροποίηση της περιοχής» ανέφερε ο κ. Πούτιν.ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
Στο μεταξύ τη δολοφονία του Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι σχεδίαζε ένας τζιχαντιστής, ο οποίος συνελήφθη στη Σερβία, σύμφωνα με τις αρχές της χώρας.
Πηγή δήλωσε στο Σερβικό πρακτορείο πληροφοριών BIA, ότι «ο ύποπτος προετοίμαζε μια τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου ηγέτη» στο Βελιγράδι.
Πρόκειται για τον 21χρονο Αρμίν Αλίμπασιτς, ο οποίος είναι υποστηρικτής του ISIS . Ο νεαρός άνδρας είχε στην κατοχή του πλήθος όπλων και εκρηκτικών. Η σύλληψή του έγινε στη σερβική πόλη Νόβι Πάζαρ.
Ο Πούτιν είναι «στόχος τρομοκρατών λόγω του πολέμου που κάνει η Ρωσία εναντίον του ISIS», δήλωσε η πηγή στο BIA.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass