Ουρές σε κρατικά οπωροπωλεία ...

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2019 16:05

ΑΓΚΥΡΑ

Κρατικά οπωροπωλεία εγκαινιάστηκαν στην Τουρκία προκειμένου να συναγωνιστούν τις ολοένα υψηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ και τα παντοπωλεία και όσους επιχειρούν να κερδοσκοπήσουν από την αύξηση των τιμών.

Στις συγκεκριμένες αγορές θα πωλούνται φθηνά λαχανικά απευθείας στους καταναλωτές, σε μια απόπειρα να αποκλειστούν οι έμποροι λιανικής, τους οποίους η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί ότι ανεβάζουν τις τιμές.

Πολίτες σχημάτισαν ουρές έξω από τους δημοτικούς πάγκους, για να αγοράσουν ντομάτες, κρεμμύδια και πιπεριές, στη συνοικία Μπαϊραμπασά στην Κωνσταντινούπολη, περιμένοντας έως και μία ώρα για να προμηθευτούν προϊόντα, που πωλούνταν στη μισή τιμή σε σύγκριση με τα παντοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ.

Η πρωτοβουλία της τουρκικής κυβέρνησης να εγκαταστήσει κρατικές λαϊκές αγορές ακολουθεί την εκτίναξη κατά 31% σε ετήσια βάση των τιμών των τροφίμων τον Ιανουάριο, ενόψει μάλιστα των τοπικών εκλογών του επόμενου μήνα, όπου ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρόκληση να διατηρήσει τη στήριξη των πολιτών στο πρόσωπό του και το κόμμα του.

Οι έμποροι κατηγορούν την κακοκαιρία που έπληξε τη νότια Τουρκία για την αύξηση των τιμών των τροφίμων, όπως και τα αυξημένα εργατικά και μεταφορικά κόστη.

Οι αρχές το αποκαλούν όλο αυτό «τρομοκρατία τροφίμων» στέλνοντας το μήνυμα ότι θα τιμωρήσουν όποιον επιχειρεί να διατηρήσει τις τιμές στα ύψη για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass