Eνοχος ο διαβόητος «Ελ Τσάπο»

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2019 16:45

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Την ενοχή του διαβόητου Μεξικανού βαρόνου ναρκωτικών Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν αποφάσισε το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.
Μετά από τρίμηνη ακροαματική διαδικασία, ο 61χρονος «Ελ Τσάπο» κρίθηκε ένοχος από τους ενόρκους και στις δέκα κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε, κυρίως για εισαγωγή και διανομή ναρκωτικών, ξέπλυμα χρήματος και ανθρωποκτονίες από πρόθεση, κάτι που πιθανόν να σημαίνει την ισόβια καταδίκη του στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.


Υπενθυμίζουμε ότι ο «Ελ Τσάπο» (ο Κοντούλης) – το αφεντικό του πανίσχυρου καρτέλ Σιναλόα – συνελήφθη (την τελευταία φορά) σε ένα χωριό του Μεξικό τον Ιανουάριο του 2016 και εκδόθηκε στις ΗΠΑ το 2017.
Περισσότεροι από 50 μάρτυρες κατέθεσαν κατά τη διάρκεια της δίκης των 11 εβδομάδων, μεταξύ των οποίων 14 πρώην συνεργάτες του Γκουσμάν, οι οποίοι συμφώνησαν να συνεργαστούν με Αμερικανούς εισαγγελείς.
Οι συνεργάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν παραδεχθεί την ενοχή τους για τα ναρκωτικά, προσέφεραν λεπτομερείς καταθέσεις σχετικά με τη λειτουργία του καρτέλ και τον υποτιθέμενο ρόλο του Γκουσμάν ως αφεντικό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass