Ρωσία: Τρεις εφημερίδες τύπωσαν κοινό πρωτοσέλιδο

Σε ένδειξη υποστήριξης του ερευνητή δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ - Έγιναν ανάρπαστες από τους αναγνώστες

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 18:38

ΜΟΣΧΑ

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax μεταδίδει ότι στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη εξαντλήθηκαν όλα τα φύλλα των εφημερίδων Kommersant, Vedomosti και RBK, που κυκλοφόρησαν με το ίδιο πρωτοσέλιδο σε υποστήριξη του ρώσου ερευνητή δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο ναρκωτικών σε μια υπόθεση την οποία καταγγέλλει ως κατασκευασμένη και η οποία έχει προκαλέσει κύμα αγανάκτησης.

Το πρακτορείο Interfax επισημαίνει ότι πολλοί πωλητές σε σημεία πώλησης εφημερίδων δήλωσαν ότι δεν θυμούνται παρόμοιο περιστατικό που να εξαντλήθηκαν τα φύλλα των εφημερίδων. Οι ανταποκριτές του πρακτορείου ανέφεραν ότι δεν βρήκαν αντίτυπα των εφημερίδων ούτε στα σημεία στα οποία διατίθενται δωρεάν , δηλαδή σε καφέ και σε εμπορικά κέντρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστότοπου Meduza.ru, μπορεί να βρει κανείς εφημερίδες στα Starbucks, Kofemania, Mackaffe. Φύλλα των εφημερίδων υπάρχουν σε διάφορα αεροπλάνα της αεροπορικής εταιρεία Aeroflot, ενώ σε άλλα αεροπλάνα προσέφεραν στους επιβάτες παλιά φύλλα των εν λόγω εφημερίδων.

Στο μεταξύ οι διευθύνσεις πολλών ρωσικών μέσων ενημέρωσης (Mediazone, Novaya Gazeta, Echo Mockvi, Dozd The Bell, RTV1, Snob ζητούν με επιστολές τους προς την αστυνομική διεύθυνση της Μόσχας, το υπουργείο Εσωτερικών, την Ανακριτική Επιτροπή και τη γενική εισαγγελία να πραγματοποιήσουν ελέγχους στους αστυνομικούς που εμπλέκονται στη σύλληψη του Γκολουνόφ, να διευκρινίσουν γιατί δεν του επέτρεψαν να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, γιατί δεν κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες και γιατί δεν έκαναν έγκαιρα τις βιοχημικές αναλύσεις που μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass