Μην τολμήσουν να βγάλουν εντάλματα για τον Πορθητή

Νέες απειλές Άγκυρας σε Κύπρο

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2019 18:40

ΑΓΚΥΡΑ

Με απειλές απάντησε η Αγκυρα στις πληροφορίες ότι η Κύπρος εκδίδει εντάλματα σύλληψης για το πλήρωμα του γεωτρύπανου «Πορθητής» (Φατίχ), ενώ διεμήνυσε ότι θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις.

Η Κύπρος προχωρά στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για το πλήρωμα του «Πορθητή» και στελέχη εταιρειών που εμπλέκονται στις τουρκικές γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ. Αυτό προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Παρακολουθούμε στενά τα δημοσιεύματα. Αν οι Ελληνοκύπριοι, που ενεργούν αγνοώντας τους Τουρκοκύπριους και σφετερίζονται τα δικαιώματά τους, ξεπεράσουν το όριο, θα είναι μία κίνηση που δεν θα έχει καμία εγκυρότητα. Κανένας δεν πρέπει να έχει αμφιβολία ότι αν το τολμήσουν, θα δώσουμε την απαραίτητη απάντηση», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι.

«Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις»

Την ίδια ώρα, η Αγκυρα τόνισε για μία ακόμη φορά ότι θα συνεχίσει με τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των ΗΠΑ.

Ο Ακσόι, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για έκδοση ενταλμάτων, ανέφερε ότι αυτή η κίνηση δεν συμβαδίζει με το διεθνές δίκαιο. «Για αυτό, θα πάρουμε τα απαραίτητα αντίμετρα. Οι προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να σταματήσουμε τις εργασίες στην υφαλοκρηπίδα μας με τέτοιες μάταιες μεθόδους δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα», τόνισε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της τόσο στην υφαλοκρηπίδα της, όσο και ως ίσος εταίρος στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του νησιού. Οι γεωτρήσεις θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα, όπως έχουν προγραμματιστεί», τόνισε ο Ακσόι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

SYNETAIRISTIKH TRAPEZA
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
ELEFTHERIA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1