ΓΕΡΜΑΝΙΑ:

Κατήγγειλαν τη Μέρκελ για το κλίμα

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 18:32

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν ακτιβιστές, καταγγέλλοντας την πολιτική της Ανγκελα Μέρκελ στο θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Οι τριάντα οικολόγοι ακτιβιστές, μέλη του κινήματος Extinction Rebellion, αλυσοδέθηκαν από τον λαιμό χθες στην είσοδο της γερμανικής καγκελαρίας. Το πρωί είχαν στείλει τα κλειδιά σε 13 υπουργούς αλλά και στην ίδια τη Μέρκελ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «κλιματική καταστροφή».

Νωρίς το απόγευμα επενέβησαν οι δυνάμεις της τάξης και έσπασαν τις αλυσίδες χρησιμοποιώντας μεγάλες πένσες. Η όλη επιχείρηση «απελευθέρωσης» των ακτιβιστών έγινε χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

«Θα προτιμούσα να περάσω λίγο χρόνο με τα παιδιά μου αλλά αυτή η δράση ήταν αναγκαία. Είναι πραγματικά θλιβερό που δεν ήρθε κανείς πολιτικός να συνομιλήσει μαζί μας. Αυτό είναι το πρόβλημα με τα μέλη αυτής της κυβέρνησης: δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους», είπε μια διαδηλώτρια, η Τάνια Ράαμπ, μετά την απελευθέρωσή της.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Μέρκελ υποσχέθηκε στα τέλη Μαΐου ότι το νομοσχέδιο για την κλιματική αλλαγή θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο, όμως η χώρα έχει αποτύχει να εκπληρώσει τους στόχους της όσον αφορά τη μείωση των καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου για το 2020. Αν δεν ακολουθήσει πιο φιλόδοξη πολιτική, η Γερμανία αναμένεται ότι θα χάσει τους στόχους της και για το 2030, δηλαδή να μειώσει κατά 55% τις εκπομπές καυσαερίων σε σύγκριση με το 1990.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές, το 46% των Γερμανών ψηφοφόρων είπαν ότι το θέμα της κλιματικής αλλαγής ήταν ο βασικός παράγοντας που καθόρισε την ψήφο τους. Οι Πράσινοι συγκέντρωσαν ποσοστό άνω του 20% (κάτι που συνιστά ρεκόρ) και αναδείχθηκαν σε δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

FASHION CITY 15-10
PARKO TON EYXON
ΕΔΑ ΘΕΣΣ
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1