Μοιράζει ισόβια η τουρκική δικαιοσύνη

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2019 16:06

ΑΓΚΥΡΑ
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε χθες σε ισόβια κάθειρξη συνολικά 151 ανθρώπους, μετά την ολοκλήρωση μιας από τις μεγαλύτερες δίκες για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, το οποίο ακολούθησαν εκτεταμένες εκκαθαρίσεις, χωρίς προηγούμενο στη χώρα.
Σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο DHA, οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ένας πρώην επικεφαλής της Πολεμικής Αεροπορίας και ένας πρώην σύμβουλος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάστηκαν για «απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης», για τις δολοφονίες 139 ανθρώπων και για απόπειρα δολοφονίας του προέδρου.

Στους 111 από αυτούς επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων «με επιβαρυντικές περιστάσεις», που σημαίνει ότι δεν έχουν τη δυνατότητα αναστολής της ποινής. Δεκαεπτά πρώην στρατιωτικοί, μέλη του «Συμβουλίου Ειρήνης στην Πατρίδα» καταδικάστηκαν σε 141 φορές ισόβια.
Από τους συνολικά 224 κατηγορούμενους, οι 33 απαλλάχθηκαν των κατηγοριών ενώ σε άλλους 27 επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης μέχρι 20 ετών, κυρίως για την κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση».
Σύμφωνα με το πρακτορείο DHA, το δικαστήριο διαχώρισε τις υποθέσεις 13 κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων είναι και ο ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος φέρεται ως ο «εγκέφαλος» της απόπειρας πραξικοπήματος εναντίον του προέδρου Ερντογάν.
Από τους κατηγορούμενους, οι 176 ήταν ήδη προφυλακισμένοι, 35 ήταν ελεύθεροι και 13 δικάζονταν ερήμην.
Ο πρώην διοικητής της Πολεμικής Αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, και ο Αλί Γιαζιτσί, πρώην σύμβουλος του Ερντογάν, περιλαμβάνονται στους καταδικασθέντες σε ισόβια, σύμφωνα με το Anadolu. Ο Οζτούρκ φέρεται ότι ήταν ο επικεφαλής του «Συμβουλίου» που συντόνιζε τις στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην απόπειρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass