Λύση «win-win» για το αέριο στην Κύπρο ζητάει ο Ερντογάν

ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΑΠΟ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2019 15:50

ΑΓΚΥΡΑ
Διαπραγμάτευση για το φυσικό αέριο στην Κύπρο ζητάει ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της χώρας του για την ΑΟΖ.  Σε δηλώσεις του λίγο πριν αναχωρήσει για την Ιαπωνία και τη Σύνοδο του G20, ο Ερντογάν, ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υποστηρίζοντας ότι «στην περιοχή έχουν δικαιώματα η Τουρκία και η βόρεια Κύπρος».


«Όλο το λέω: η Ελλάδα έχει δικαίωμα να μιλάει, είναι εγγυήτρια δύναμη, όπως και η Μεγάλη Βρετανία, αλλά και εμείς. Οσο για το θέμα των θαλασσών, στους πόρους που υπάρχουν εκεί έχουν ίσα δικαιώματα όσοι ζουν στην Κύπρο. Όμως, αν πείτε πως αυτό θα το κάνουμε υπό τον έλεγχο της νότιας Κύπρου, αυτό δεν μπορούμε να το εγκρίνουμε. Η νότια πλευρά με την βόρεια θα κάτσουν σε ένα τραπέζι και θα αποφασίσουν τη διανομή, αν και δεν έχει βρεθεί κάτι. Συνεχίζονται οι γεωτρήσεις. Εμείς ενεργοποιήσαμε τις γεωτρήσεις. Τώρα κατάλαβαν πως είμαστε σοβαροί. Βέβαια, εμείς ξέρουμε να μοιραστούμε. Η αρχή μας είναι το win-win» υπογράμμισε. Όπως είπε, η Τουρκία έχει δικαιώματα ως εγγυήτρια δύναμη. «Η Τουρκία έχει καθήκοντα ως εγγυήτρια δύναμη της βόρειας Κύπρου, σε περίπτωση που αυτή δεχθεί επίθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητη» την σχετική απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ.
ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ «ΘΑΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»
Στο μεταξύ σε ένα νέο εθνικιστικό παραλήρημα προχώρησε ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικών Κινήσεων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι εάν συνεχίσει θα «θαφτεί μέσα στη θάλασσα».
Αναλυτικότερα, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του δήλωσε αναφερόμενος τις συνεχόμενες εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ:
«Η Ελλάδα παίζει με τη φωτιά. Ο Τσίπρας δήλωσε προκλητικά ότι αν επιμείνουμε στις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο θα υπάρξει τίμημα. Η κουτσή πάπια ο Τσίπρας είπε πως θα μας εμποδίσουν. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχει γεννηθεί ακόμη ο πειρατής που θα ανακόψει την πορεία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο».
«Ο Τσίπρας πρέπει να σταματήσει τις προκλήσεις και να κοιτάξει την ιστορία του. Θα πρέπει να λάβει μαθήματα από τους παππούδες του που τους πετάξαμε στη θάλασσα. Αν δεν τα πάρει, τότε πρέπει να είναι ήδη έτοιμος να γκρεμοτσακιστεί και να θαφτεί μέσα στη θάλασσα και να τον καταπιεί η θάλασσα», είπε.
«Δεν γνωρίζουμε Ελληνες, Ξέλληνες, όπου είναι να πάμε, θα πάμε. Θα συντρίψουμε όποιον μπαίνει στον δρόμο μας. Προκαλώ τον Τσίπρα να βγει μπροστά μας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο και να δει το τι θα πάθει», κατέληξε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass