Ιπτάμενο αυτοκίνητο κατασκευάζουν οι Τούρκοι

ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΛΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2019 16:06

ΑΓΚΥΡΑ
Στο Αεροπορικό show της Κωνσταντινούπολης (2020 Instanbul Airshow ) του 2020, στις 24-27 Σεπτεμβρίου, θα αποκαλυφθεί το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο, που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στην Τουρκία. Το εν λόγω όχημα είναι περισσότερο ένα «σκάφος» κάθετης απογείωσης και προσγείωσης με καθίσματα για έναν επιβάτη και λιγότερο ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο.

Η Baykar Makina ισχυρίζεται πως μέχρι την παρουσίασή του θα το προσαρμόσει σε τετραθέσιο όχημα με δυνατότητα πτήσης αλλά και κίνησης. Το όνομά του είναι «Cezeri», και είναι εμπνευσμένο από τον διάσημο μουσουλμάνο μηχανικό Al Jazari που έζησε μεταξύ του 1136 και του 1206.
Ο τεχνικός διευθυντής της Bayker είναι ο Selçuk Bayraktar, γαμπρός του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdoğan και ήταν πρώτος που μοιράστηκε τις εικόνες του οχήματος στο Twitter. Η συγγένεια αυτή είναι πιθανόν να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξέλιξη και την ταχύτερη παραγωγή του μοντέλου. Η Ahval News αναφέρει ότι η Baykar Makina είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες άμυνας και τεχνολογίας της Τουρκίας με εξειδίκευση στην ανάπτυξη και κατασκευή διαφόρων μη επανδρωμένων ιπτάμενων οχημάτων. Οι πρώτες πληροφορίες λένε πως υπάρχουν σχέδια για να περάσει το όχημα σε παραγωγή μόλις ολοκληρωθούν οι επανδρωμένες δοκιμές.
Το όχημα απογειώνεται και προσγειώνεται με τη βοήθεια τεσσάρων κινητήρων τύπου quadcopter με ένα μικρό χώρο επιβατών, ο οποίος περιβάλλεται από γυαλί. Δεν υπάρχουν ενδείξεις για όργανα ελέγχου, οδηγώντας μας να πιστέψουμε ότι το Cezeri έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως αυτόνομο. Εάν περάσει σε παραγωγή, είναι πιθανό είτε να πωληθεί σε ιδιώτες (μεμονωμένα) είτε ως στόλος αυτόνομων οχημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass