Ερντογάν: Συνελήφθη η οικογένεια αλ-Μπαγκντάντι

ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

Δημοσίευση: 07 Νοε 2019 18:30

ΑΓΚΥΡΑ
Η Τουρκία αιχμαλώτισε μία σύζυγο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι καθώς και άλλα μέλη της οικογένειας του, δήλωσε χθες ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία εβδομάδα και πλέον μετά τον θάνατο του πρώην ηγέτη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».


«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν πως ο Μπαγκντάντι αυτοκτόνησε σε μια σήραγγα. Άρχισαν μια επικοινωνιακή εκστρατεία για αυτό», είπε ο Ερντογάν.
«Αλλά, εγώ το ανακοινώνω αυτό για πρώτη φορά: αιχμαλωτίσαμε τη σύζυγό του και δεν κάναμε φασαρία όπως αυτοί. Παρομοίως, αιχμαλωτίσαμε την αδελφή του και τον γαμπρό του στη Συρία», είπε σε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας.
Υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η Τουρκία αιχμαλώτισε την αδελφή του Μπαγκντάντι, τον σύζυγό της και τη νύφη της, και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι μυστικές υπηρεσίες θα αποσπούσαν πληροφορίες από αυτούς για το Ι.Κ., αν και η Άγκυρα δεν ανέφερε τι είδους γνώση μπορεί να έχουν για τις επιχειρήσεις της οργάνωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass