ΤΟΥΡΚΙΑ:

Ξεκίνησε 4η γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο

Δημοσίευση: 23 Νοε 2019 18:44

ΑΓΚΥΡΑ

Ο υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ξεκίνησε και 4η γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο υπουργός ενέργειας της Τουρκίας τόνισε ότι θα συνεχίσουν τις γεωτρήσεις μέχρι να βρουν υδρογονάνθρακες. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Αν και έχουν υπάρξει κάποιες απειλές εναντίον της χώρας μας, δεν τις υπολογίζουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας μέχρι το τέλος».

Ο Φατίχ Ντονμέζ τόνισε ότι στόχος της Τουρκίας είναι να προβεί σε πέντε νέες γεωτρήσεις το 2020 στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας δήλωσε ότι αρκετές εκθέσεις διεθνώς αναγνωρισμένων οργανισμών εκτιμούν ότι η λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου διαθέτει σημαντικά αποθέματα φυσικού αερίου και η Τουρκία με βάση τα δικαιώματα που της παρέχει το διεθνές δίκαιο έχει προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες.

Υπογράμμισε επίσης ότι η Τουρκία έχει αποκτήσει πλέον την ικανότητα να συγκεντρώνει στοιχεία, διεξάγοντας τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες στη θάλασσα, και να διεξάγει γεωτρήσεις με βάσει δικές της, εθνικές μεθόδους.

ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟ

Έναν αγωγό φυσικού αερίου διπλής κατεύθυνσης για τη σύνδεσή της με τα κατεχόμενα στην Κύπρο ετοιμάζει η Τουρκία σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet.

Το δημοσίευμα που αναφέρει ότι «Τουρκία και “ΤΔΒΚ” [όπως ονομάζει η Άγκυρα το ψευδοκράτος] ετοιμάζονται για μια κρίσιμη κίνηση», επικαλείται ένα συμπόσιο στα κατεχόμενα, όπου συμμετείχε και ο υπουργός Ενέργειας του ψευδοκράτους Χασάν Τατσόι, όπου τονίστηκε ότι μέχρι το 2025 μπορεί να φθάσει το φυσικό αέριο στα κατεχόμενα.

Στο ίδιο συμπόσιο Τούρκος καθηγητής Πανεπιστημίου τόνισε ότι ο αγωγός φυσικού αερίου μπορεί να είναι παράλληλα με αγωγό νερού μήκους 80 χλμ από την Μερσίνα προς τα κατεχόμενα κι ότι μπορεί να κατασκευαστεί ώστε να γίνει διπλής κατεύθυνσης, για να μπορεί να στέλνεται στην Τουρκία το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από την ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε δε ότι το κόστος κατασκευής του αγωγού αυτού δεν θα είναι πολύ υψηλό επειδή η θάλασσα δεν είναι πολύ βαθιά στα σημεία διέλευσής του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass