Βέλγιο: Ανέλαβαν καθήκοντα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 18:48

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Οι νέοι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών βρέθηκαν χθες στις Βρυξέλλες για την ανάληψη των καθηκόντων της Γερμανίδας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Επιτροπή και του Βέλγου Σαρλ Μισέλ στο Συμβούλιο, υποσχόμενοι να ανταποκριθούν στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής.

«Είναι δική μας ευθύνη να κληροδοτήσουμε μια πιο ισχυρή Ένωση από εκείνην που κληρονομήσαμε», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, της νέας πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και του Σαρλ Μισέλ.

Η νέα Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προτάσεις της κατά της κλιματικής αλλαγής στη διάρκεια μιας έκτακτης συνόδου του Κοινοβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου, παραμονή ενός Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Νταβίντ Σασόλι. Η διάδοχος του Λουξεμβούργιου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρθηκε σε μια «νέα πράσινη συμφωνία» ως μία από τις προτεραιότητες της πενταετούς θητείας της.

«Είναι τώρα η ώρα να περάσουμε στη δράση» για να «μετατρέψουμε τις υποσχέσεις σε αποτελέσματα», στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής ή την αύξηση του κόστους διαβίωσης, πρόσθεσε. Οι πρόεδροι του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου παρέδωσαν έναν τόμο των συνθηκών στη νέα πρόεδρο της Επιτροπής ως θεματοφύλακά τους, προτού ηχήσει ο επίσημος ύμνος της ΕΕ, η Ωδή στη χαρά του Μπετόβεν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass