Με ηλεκτρονική άδεια και διαβατήριο το ταξίδι στη Βρετανία

META TO BREXIT ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣΛΟΝΔΙΝΟ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 15:02

Ηλεκτρονική άδεια, στο πρότυπο των ΗΠΑ, θα πρέπει να έχουν εξασφαλίσει οι Ευρωπαίοι πολίτες που θα εισέρχονται στη Βρετανία, μετά το Brexit, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης των Συντηρητικών, που υπόσχονται και με αυτό τον τρόπο να βελτιώσουν την ασφάλεια των συνόρων της χώρας, εάν κερδίσουν τις εκλογές.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΜΠΕ, η υπουργός Εσωτερικών, Πρίτι Πατέλ, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα απαλλαγής από την υποχρέωση βίζας (ETA, Ηλεκτρονική Άδεια Ταξιδιού), που θα εφαρμοστεί για τους Eυρωπαίους πολίτες, και θα απαιτεί, εκτός των άλλων, τη χρήση βιομετρικού διαβατηρίου, και όχι απλά την ταυτότητα, όπως ισχύει σήμερα, ενώ θα τους ζητείται να συμπληρώνουν μία ηλεκτρονική αίτηση, τουλάχιστον τρεις μέρες πριν ταξιδέψουν, μαζί με κάποιο ποσό πληρωμής.
Με τον τρόπο αυτό, υποστηρίζει η κυβέρνηση, θα μπορούν οι υπεύθυνοι ασφαλείας να ελέγχουν τις αφίξεις και να σταματούν ενδεχόμενους κινδύνους που απειλούν τη χώρα. Σύμφωνα, εξάλλου, με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, υπόσχονται ότι θα συγκεντρώνουν περισσότερες πληροφορίες και για αγαθά που μεταφέρονται στη Βρετανία, έτσι ώστε να αποτραπεί το λαθρεμπόριο, κάτι που θα εξοικονομήσει κατά τους υπολογισμούς της περίπου 5 δισ. λίρες τον χρόνο από τους χαμένους φόρους.
Σε ό,τι αφορά τους νέους κανόνες μετανάστευσης θα υπάρξουν, όπως είπε, «ευρύτερες εξουσίες» ώστε το υπουργείο Εσωτερικών να μπορεί να σταματά όσους έχουν καταδικαστεί για σοβαρά εγκλήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass