«Αρπάχτηκαν» μπροστά στις κάμερες Μακρόν – Τραμπ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 18:36

ΛΟΝΔΙΝΟ
Νωρίς άναψαν τα αίματα μεταξύ των Εμανουέλ Μακρόν και Ντόναλντ Τραμπ, κατά τις δηλώσεις τους μπροστά στις κάμερες στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.


Στη διάρκεια τέτοιων δηλώσεων έχουμε συνηθίσει οι ηγέτες να δίνουν «μετρημένες» απαντήσεις και να λένε τα τετριμμένα, ωστόσο αυτή τη φορά οι δηλώσεις ήταν καυτές και το κλίμα ηλεκτρισμένο.
Όταν η συζήτηση ήρθε στο ζήτημα των φυλακισμένων τζιχαντιστών του ISIS και την επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους, στην Ευρώπη, ο Τραμπ βγήκε στην αντεπίθεση.
Ο Γάλλος πρόεδρος επέμεινε ότι το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια απειλή, παρότι ο Τραμπ επιμένει ότι το έχει εξολοθρεύσει.
«Εχουμε πολλούς μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φυλακισμένους στη Συρία. Πολλοί είναι από τη Γαλλία, από τη Γερμανία, τη Βρετανία. Κυρίως προέρχονται από την Ευρώπη. Θα θέλατε κάποιους καλούς μαχητές του ISIS; Μπορώ να σας τους δώσω, πάρτε όποιους θέλετε» ανέφερε ο Τραμπ.
«Ας είμαστε σοβαροί. Ο μεγάλος αριθμός μαχητών που έχετε είναι τζιχαντιστές που προέρχονται από τη Συρία, το Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή. Είναι αλήθεια ότι έχετε ξένους μαχητές που προέρχονται από την Ευρώπη. Αλλά είναι μια μικρή μειοψηφία του συνολικού προβλήματος που έχουμε στην περιοχή.»
» Το βασικό είναι να ξεφορτωθούμε τον ISIS και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμη, λυπάμαι που το λέω. Υπάρχουν ακόμη στη Συρία και το Ιράκ. Το Νο1 πρόβλημά σας δεν είναι οι ξένοι τζιχαντιστές, είναι το ISIS» ήταν η απάντηση του Μακρόν.
« Για αυτό είναι τόσο μεγάλος πολιτικός. Είναι ίσως η καλύτερη μη απάντηση που έχω ακούσει ποτέ» ήταν η αντίδραση του Αμερικανού προέδρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass