ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Τουρκίας για Συρία - S - 400

ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΘΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ …

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 18:32

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Η Επιτροπή της Γερουσίας για τις Διεθνείς Σχέσεις ενέκρινε νομοσχέδιο που προβλέπει την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, μετά την επέμβαση της Άγκυρας στην Συρία και την αγορά των S-400 από τη Μόσχα.

Η Επιτροπή αυτή της Γερουσίας ενέκρινε (με ψήφους 18 υπέρ και 4 κατά) το νομοσχέδιο του 2019 περί «προώθησης της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας και αποτροπής της επανεμφάνισης του Ισλαμικού Κράτους» και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς ψήφιση στην ολομέλεια του Σώματος.
«Τώρα είναι η στιγμή η Γερουσία να συνασπιστεί και να αδράξει αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει τη στάση της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τζιμ Ρις.
«Οι ενέργειες της Τουρκίας τα τελευταία χρόνια έχουν ξεπεράσει τα όρια. Αυτό το νομοσχέδιο καθιστά σαφές στην Τουρκία ότι η στάση της στη Συρία είναι απαράδεκτη και η αγορά των S-400 είναι μη βιώσιμη», ανέφερε σε tweet του ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.
Ωστόσο αρκετοί ήταν οι γερουσιαστές που διαφώνησαν έντονα και τάχθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο αυτό.
Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ τόνισε πως η κυβέρνηση Τραμπ αντιτάσσεται στον νόμο επειδή αποδυναμώνει την εξουσία του προέδρου και ενδέχεται να καταστήσει δυσκολότερες τις διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο πρόεδρο σε ζητήματα όπως η αγορά των πυραυλικών συστημάτων και ο πόλεμος στη Συρία.
Πολλοί βουλευτές και των δύο κομμάτων είναι εξοργισμένοι για την αγορά της Τουρκίας των ρωσικών S-400, τα οποία θεωρούν απειλή για τα συστήματα του ΝΑΤΟ. Είναι επίσης οργισμένοι για τη στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία.
«Αυτό δεν είναι κάποιος μικροκαβγάς με αυτή τη χώρα. Αυτό είναι μια στροφή αυτής της χώρας, της Τουρκίας, προς μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που είχε στο παρελθόν», πρόσθεσε ο Ρις.
«Μας κοροϊδεύουν, και κοροϊδεύουν και τους νατοϊκούς συμμάχους τους», τόνισε.
O ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ
Από την πλευρά του ο υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε χθες πως η  Τουρκία θα ανταποδώσει σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Τουρκίας.
Τόνισε μάλιστα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις ΗΠΑ να αποσυρθούν από την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και την πυραυλική βάση του Κιουρεσίκ στην περίπτωση κυρώσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass