ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ:

Για ένατη σερί χρονιά η ισχυρότερη του κόσμου

Δημοσίευση: 13 Δεκ 2019 15:21

ΟΥΑΣΙNΓΚΤΟΝ

Την κορυφή της λίστας του Forbes όσον αφορά την πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου καταλαμβάνει για ένατη σερί χρονιά η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία επιβραβεύεται για το γεγονός ότι «αντιτίθεται στον Τραμπ» και για το ότι «επέτρεψε να εγκατασταθούν ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στη Γερμανία».

Η Γερμανίδα καγκελάριος κατέλαβε την πρώτη θέση στον κατάλογο του Forbes για τις ισχυρότερες γυναίκες του κόσμου το 2019, καθώς άφησε πίσω της την Κριστίν Λαγκάρντ, που πλασαρίστηκε δεύτερη, αλλά και την Νάνσι Πελόζι, που συμπλήρωσε το... άτυπο βάθρο. Στην τέταρτη θέση κατατάχθηκε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρόεδρος (πλέον) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ στην πέμπτη βρίσκεται η Μέρι Μπάρα, η πρώτη γυναίκα γ.γ. της General Motors. «Η φετινή λίστα με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου είναι μια συλλογή από γυναίκες που καινοτομούν και οδηγούν την παγκόσμια σκηνή, ώστε να επαναπροσδιοριστούν οι παραδοσιακές δομές εξουσίας», δήλωσε η Μόρα Φορμπς, πρόεδρος του ForbesWomen. «Όσο φτάνουμε στο τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, η λίστα μας για το 2019 μας υπενθυμίζει τα τεράστια βήματα που έχουν κάνει οι γυναίκες και η μεγάλη ευκαιρία που έχουν για να καθορίσουν την επόμενη δεκαετία». Στον κατάλογο του 2019 υπάρχουν και 23 νέες παρουσίες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια. Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στις περίφημες πλέον δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ, τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, μέσω των οποίων είπε: «Μου κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική ηλικία μου με τα κενά λόγια σας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass