Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ «ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ» ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ BOEING

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2020 15:14

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν χθες επιπρόσθετες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, με αφορμή τις ιρανικές επιθέσεις εναντίον Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

«Ανακοινώνουμε επιπρόσθετες κυρώσεις εναντίον του ιρανικού καθεστώτος», είπε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο στον Λευκό Οίκο.

Οι κυρώσεις αυτές στοχοθετούν οκτώ υψηλόβαθμα στελέχη του ιρανικού καθεστώτος τα οποία, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, προωθούσαν την αποσταθεροποίηση στην περιοχή.

Επιβάλλονται, επίσης, κυρώσεις στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αλουμινίου, χάλυβα, χαλκού και σιδήρου του Ιράν.

Οπως εξήγησε ο Μνούτσιν, οι κυρώσεις αφορούν 17 παραγωγούς μετάλλων και εταιρείες εξόρυξης, ένα δίκτυο τριών εταιρειών που εδρεύουν στην Κίνα και τις Σεϋχέλλες και ένα πλοίο που εμπλέκεται στην αγορά, την πώληση και τη μεταφορά ιρανικών μεταλλευμάτων.

ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΚΟΥΤΙΑ

ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ BOEING

Εξ άλλου τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου των ουκρανικών αερογραμμών που συνετρίβη στο Ιράν, σκοτώνοντας 176 ανθρώπους, επρόκειτο να ανοίξουν χθες, σύμφωνα με το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA. Καμία επιπλέον πληροφορία δεν έχει δοθεί για το ποιος θα εξετάσει τα δεδομένα των μαύρων κουτιών. Επίσης, η υπηρεσία ερευνών και αναλύσεων για θέματα ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας (BEA), ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην έρευνα για τη συντριβή του ουκρανικού αεροπλάνου στο Ιράν.

«Ενημερωθήκαμε για το συμβάν από το Ιράν και ορίσαμε έναν διαπιστευμένο εκπρόσωπο στην έρευνα ασφαλείας....», δήλωσε εκπρόσωπος της BEA, προσθέτοντας πως «προσώρας δεν έχει ζητηθεί περαιτέρω συνδρομή».

Ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν δήλωσε νωρίτερα πως η Γαλλία είναι έτοιμη να συμβάλει στην έρευνα για τη συντριβή του αεροσκάφους.

Στο μεταξύ, τα σενάρια για τη συντριβή του αεροσκάφους ποικίλουν, με το Ιράν να κάνει λόγο για μηχανική βλάβη και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, να δηλώνει πως το αεροπλάνο καταρρίφθηκε με πύραυλο, επικαλούμενος στοιχεία από πολλές πηγές.

Το σενάριο της κατάρριψης υποστηρίζουν και οι New York Times, οι οποίοι δημοσιοποίησαν βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, το οποίο φέρεται να καταγράφει τη στιγμή της κατάρριψης του αεροσκάφους από πύραυλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass