ΠΟΥ: «υψηλός» διεθνώς ο κίνδυνος του κοροναϊού

ΠΟΛΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΕΚΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2020 15:00

ΓΕΝΕΥΗ

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε χθες την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με τον νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς το «υψηλό» σε διεθνές επίπεδο και όχι «μέτριο», όπως έγραφε έως χθες στις αναφορές του εξαιτίας ενός «λάθους στη διατύπωση», όπως παραδέχθηκε.

Έως χθες, ο ΠΟΥ έγραφε ότι ο κίνδυνος είναι «πολύ υψηλός στην Κίνα, υψηλός σε περιφερειακό επίπεδο και μέτριος σε διεθνές επίπεδο».

«Πρόκειται για ένα σφάλμα διατύπωσης και το διορθώσαμε» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου του οργανισμού που εδρεύει στη Γενεύη.

«Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι αλλάξαμε την εκτίμηση σχετικά με τον κίνδυνο που υπάρχει, όμως αυτό το λάθος ξέφυγε» στις εκθέσεις σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση, συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

ΠΟΛΕΙΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ

Εικόνες από έρημες λεωφόρους, άδειες πλατείες και κλειστά εμπορικά κέντρα φτάνουν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία από πολλές πόλεις της Κίνας, οι οποίες έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης του νέου κορονοαϊού.

Η πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η εξάπλωση του νέου ιού μοιάζει με πόλη – φάντασμα καθώς στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο όσοι πολίτες είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν. Στο Πεκίνο καταγράφηκε χθες ο πρώτος θάνατος ενώ σε ολόκληρη την Κίνα έχουν επιβεβαιωθεί 2.744 κρούσματα και 82 θάνατοι.

Μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Κίνα κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και συνιστούν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι.

Επιπλέον οι εταιρείες δίνουν περισσότερες ημέρες διακοπών στους εργαζόμενούς τους, ακυρώνουν εκδηλώσεις και επιβάλουν καραντίνες καθώς προετοιμάζονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της απόφασης των κινεζικών αρχών να παρατείνουν τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος κατά 3 ημέρες ως τις 2 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Κρούσματα του 2019-nCoV έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Ταϊλάνδη, Αυστραλία,  Σιγκαπούρη, Μαλαισία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ταϊβάν, Νότια Κορέα, Νεπάλ, Βιετάμ, Καμπότζη και Καναδά.

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ (HKU) προειδοποιούν για επιτάχυνση της εξάπλωσης του νέου κινεζικού και  υπολογίζουν ότι τα κρούσματα του κοροναϊού μπορεί να είναι κοντά στις 44.000.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass