Σοκ από εκκλησία γεμάτη φέρετρα στην Ιταλία

ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΦΡΩΤΗΡΙΟ

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2020 18:34

ΡΩΜΗ
Σοκάρουν οι φωτογραφίες που δείχνουν τα φέρετρα με τους νεκρούς του κορωνοϊού στην Ιταλία, να τοποθετούνται στην σειρά με αριθμούς δίπλα τους στο εσωτερικό εκκλησίας, προτού μεταφερθούν με στρατιωτικά οχήματα για αποτέφρωση.


Ο ενοριακός παπάς στην πόλη Σεριάτε ευλόγησε τα 45 φέρετρα που είχαν τοποθετηθεί σε τακτοποιημένες σειρές στην εκκλησία Σαν Τζιουζέπε. Στην συνέχεια, τα φέρετρα μεταφέρθηκαν έξω από ειδικά εξοπλισμένο προσωπικό με λευκές προστατευτικές στολές και μάσκες, τα οποία φορτώθηκαν σε φορτηγά για να οδηγηθούν σε αποτέφρωση.
Τα πτώματα προορίζονταν για ένα κρεματόριο στην Φερράρα στην επαρχία Εμίλια Ρομάνα επειδή η επαρχία του Μπέργκαμο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει πλέον το αυξανόμενο ποσοστό θνησιμότητας. Οι στάχτες των νεκρών θα επιστραφούν αργότερα στους συγγενείς τους μέσω των Καραμπινιέρι. «Δεν τους βάζουμε στο υπόστεγο, αλλά μέσα σε μία εκκλησία, δηλαδή τον Οίκο του Κυρίου» δήλωσε ο ιερέας της ενορίας Ντον Μάριο, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ.
Ακόμη και τα ξύλινα παγκάκια της εκκλησίας μπήκαν στην άκρη για να χωρέσουν περισσότερα φέρετρα
Η επαρχία του Μπέργκαμο έχει πάνω από 6.700 περιπτώσεις κορωνοϊού – περισσότερες από πολλές άλλες χώρες – και δεκάδες άνθρωποι έχουν πεθάνει. Η ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας είναι η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στην Ιταλία, αντιπροσωπεύοντας πάνω από 30.000 περιπτώσεις και 4.000 θανάτους. Υπάρχουν επίσης φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερος, επειδή ορισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να πεθάνουν από κορωνοϊό χωρίς ποτέ να εξεταστούν.
Το γραφείο του δημάρχου του Μπέργκαμο δήλωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι 400 άνθρωποι στο Μπέεργκαμο και τις γειτονικές πόλεις είχαν πεθάνει μέσα σε μία μόνο εβδομάδα, τέσσερις φορές υψηλότερος από το προηγούμενο έτος. Μόνο 91 από αυτούς είχαν εξεταστεί και βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, κάτι που υποδηλώνει πως κι άλλοι μπορεί να έχουν πεθάνει χωρίς να έχουν καταγραφεί επισήμως ως ασθενείς με κορωνοϊό.
Ο Τζιάκομο Αγγελόνι, τοπικός υπεύθυνος για τα νεκροταφεία στο Μπέργκαμο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως το τοπικό κρεματόριο χειριζόταν περίπου 24 σώματα την ημέρα, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από το κανονικό του μέγιστο. Οι τοπικές αρχές στο Μπέργκαμο είχαν απευθύνει έκκληση στα κρεματόρια για βοήθεια επειδή έχουν κατακλυστεί από θανάτους. Την ίδια ώρα, οι πάγκοι της εκκλησίας του κρεματόριου έχουν αφαιρεθεί για να αφήσουν χώρο ώστε να χωρέσουν περισσότερα φέρετρα που φθάνουν καθημερινά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass